Julestemning i Bykle

Julestemning i Bykle

Julestemning i Bykle 1917 893 Geir Daasvatn

Vi var så heldige å få lov til å besøke Bykle Hotell i forbindelse med pyntingen av hotellet og julegata i Bykle kyrkjebygd.

– Det er et samarbeid mellom Bykle Næringslag, kommunen og hjelp fra Evje som har gjort dette mulig, forteller den hyggelige hotelleieren Bjørn Erling Auestad oss.

Den offensive mannen har drevet og utviklet hotellet siden 2003. Han og kona Hanna Elise L. Auestad fikk da overta hotellet for 1 krone. Med på handelen fulgte tilskudd fra Bykle kommune til å bygge en ny overnattingsfløy. Forutsetningen var at de skulle drive hotellet i 10 år. Bjørn Erling var på det tidspunkt tilbakeflytter til Bykle, etter mange år i restaurantbransjen m.a. i Stavangerområdet. Han kom første gang til Hovden i 1986 som 12-åring.

I 2011 blei Bjørn Erling og Hanna Elise tildelt den høythengende Setesdalsprisen. I begrunnelsen hette det bl.a.:

– I Bykle realiserar han prosjekt og konsept på løpende band. Pr. dato disponerer han 150 senger på Hovdestøylen, 300 på Hovdehytta, 150 ved Hovden Appartement og 100 senger ved Bykle Hotell. I kjølevatnet av ein generasjon ”hotellkongar” med Skjørn og Bruun – seglar Bjørn Erling opp som den fremste blant dei neste.

Bjørn Erling er «usetesdalsk» offensiv og god på sal og gjenkjøp – dvs at kunden er i fokus. Kjøkkenet på Bykle Hotell er verksemda sitt varemerke – og grunn god nok til at heile øvre Setesdal gjerne legg merkedagar og familiefeiringar hit. Med seg har han Hanna – båe har kaker og konditorfag som spesialitet.

Bjørn Erling ser ikkje hindringer. Men han presterar ikkje åleine. Kona Hanna er meir enn støttespelar – ho er ein av føresetnaden for felles suksessen. Og dei driv lønsamt i ei bransje- og i tider der det er meir enn utfordrande å tene pengar!

Vil skape god, gammeldags julestemning

Nå vil Bjørn Erling skape skikkelig julestemning for de besøkende på hotellet sitt. Du kan se hva han og hans team har fått i stand på Bykle Hotell på Facebooken deres.

Han fikk også kyndig hjelp fra Bykle kommune, som stilte med både mannskap og lift, den nå så berømte og stadig travlere Julehusmannen på Hornnes og Europris Evje.

Saken fortsetter under bildet

Luftig i fjellheimen i Bykle! Torjus Lunden fra teknisk etat i Bykle kommune og Julehusmannen Kjell Rune Strømstad fra Hornnes pynter Bykle kyrkjebygd til jul. Foto: Geir Daasvatn

Bykle er i rivende utvikling

Vi treffer Torjus Lunden fra teknisk etat og turistverten Tobias Nomeland Strømsøe, som forteller om stor aktivitet, og stadig utvikling i bygda. Det vrimler av arbeidsfolk i ukene, mens det er mye hyttefolk i helgene.

– Arbeidsfolket er også viktig for driften, og det er flere selskaper som har avtaler med Bykle Hotell. Dette er med og sikrer et økonomisk grunnlag så vi hele tiden kan utvikle oss, forteller Bjørn Erling. Vi har også stor aktivitet innenfor tjenester til møter, kurs og konferanser.

Du kan lese mye mer om hotellet på deres hjemmeside.

Frost og ribbe!

Når det regner på presten, drypper det på klokkeren! Da Bykle kyrkjebygd ville pynte seg til jul, var det butikksjef Leif Jørgen Versland på Europris Evje som fikk levere julelysene og Julehusmannen Kjell Rune Strømstad på Hornnes som ble hyret inn som sjef for monteringen. Foto: Geir Daasvatn

Vi to utsendte frysepinner fra OpplevEvje, Leif Jørgen og Geir, er ikke helt vant med den noe kaldere fjellufta i Bykle, og ble et ørlite granne frosne i løpet av utflukten nordover i Setesdal. Du kan lese litt mer fra dagen i vår lille situasjonsrapport på Facebook.

Før avreise sørover igjen, var vi så heldige å få servert en fantastisk ribbemiddag som avrundet et veldig spennende besøk og nye bekjentskaper. Er du oppover dalen, kan vi virkelig anbefale en tur innom hotellet og et treff med det hyggelige vertskapet. Ikke minst kan du smake på en utrolig god julemat.

Vi ønsker Bykle Hotell med Bjørn Erling i spissen lykke til med julesesongen, og gleder oss til å se pynten i vinterdrakt!

 

Hei. Lurer du på noe?

Send
ei melding, så hører du fra oss!