17. mai-programmet tar form. Alt skal kunne følges som live streaming på Facebook!

Situasjonen i Norge og verden gjør at feiringen av grunnlovsdagen blir annerledes i 2020 overalt i hele landet. Men bygdas 17. mai-komité har i samarbeid med Evje og Hornnes kommune ved kulturleder Maya Ranestad Hjertholm m.fl. noen kjempespennende planer for hvordan dagen skal markeres. Ja, det BLIR annerledes. For vi kan ikke samles til barnetog og folkefest slik vi pleier. Men det blir VAKKERT, det blir SAMHOLD og VI STÅR SAMMEN!

Det offisielle programmet for dagen er ikke kommet ut enda. Noen detaljer gjenstår fremdeles. I tillegg skal kommuneoverlegen gjennomgå og godkjenne planene, for å sikre at alle påkrevde smittevernhensyn er ivaretatt slik at alt er trygt for alle. Men vi har fått lov til å være med på et lite planleggingsmøte, og har fått vite litt om hva som etter planen skal skje.

Digital presentasjon på ny Facebookside

Vi kan altså ikke samles til feiring slik vi pleier. Men her har 17. mai-komitéen og kommunen kommet opp med en veldig bra erstatning. Hele programmet som skal gjennomføres vil bli filmet, og streamet på den nye Facebooksiden «17. mai i Evje og Hornnes». Siden lanseres 1. mai. Via denne siden vil alle som ønsker det, kunne følge med på alt som skjer i bygda av offisielle arrangementer i løpet av dagen. Vi tror dette kan bli en nydelig erstatning. Vi kommer masse tilbake til den nye Facebooksiden, og hva den kan og skal brukes til, etter hvert som detaljene faller på plass.

Program for dagen

Russepresidenten Iver Kvaale Skibsrud fra Bygland er en strålende representant for ungdommen, og vil tradisjonen tro holde Russepresidentens tale. Arkivfoto: Geir Daasvatn

Programmet som er tenkt gjennomført er altså IKKE åpent for alle. Store samlinger er som vi nå alle vet forbudt. Dessuten gjelder strenge avstandsregler. Vi må altså denne spesielle dagen holde oss hjemme, så rart det enn høres, og følge de ulike arrangementene på Facebook. Med det viktige forbeholdet, er de foreløpige planene slik:

  • Kl. 09.00 Evje kyrkje – minigudstjeneste, tale, kransnedleggelse, korpset spiller
  • Kl. 10.00 Evjeheimen – korpset marsjerer fra Sagatun, minikonsert, sang ved Rita Flottorp
  • Kl. 10.30 Bilkortesje – start fra Evje sentrum
  • Kl. 10.50 Hornnes kyrkje – tale, kransnedleggelse, musikk ved korpset
  • Kl. 11.15 Hornnesheimen – minikonsert med korpset
  • Kl. 12.00 Bilrebusløp i hele kommunen (påmelding, info fra kommunen kommer snart)
  • Ordførerens tale og Russepresidentens tale (tidspunkt kommer senere)

La oss lage noe stort sammen!

Detaljene rundt alt dette vil bli avklart de nærmeste dager. Det må også tas forbehold om at noen poster i programmet fortsatt kan bli forandret. Følg med på hjemmesiden til Evje og Hornnes kommune og kommunens Facebookside. Så snart den nye Facebooksiden «17. mai i Evje og Hornnes» er på plass (1. mai), vil alt av informasjon om programmet bli lagt ut der også. Vi i OpplevEvje vil selvsagt etter beste evne formidle videre informasjon som kommunen sender ut, informere på vårt eget vis og ellers skrive mest mulig om det som skal skje.

Om dagen blir annerledes, tror vi at den likevel kan bli magisk på sitt vis. La oss stå sammen, alle vi som bor i denne bygda, og gjøre 17. mai 2020 til en dag som vi kan huske tilbake på resten av våre liv med en stor stolthet og glede. Stolthet og glede over hva vi klarte å skape av fellesskap og samhold – uten engang å kunne være samlet!

 

Del "17. mai-programmet tar form. Alt skal kunne følges som live streaming på Facebook!"