Aleksander Bjørndal på Naturligvis på Evjemoen 18. august 2018. Foto: Geir Daasvatn

Alexander Bjørndal – unggutt med pågangsmot!

Alexander Bjørndal (17) har alt startet sitt eget firma, og ser for seg en fremtid som næringsdrivende i Evje og Hornnes.

Alexander bor på gård i Dåsvannsdalen i Hornnes, og går på Setesdal vidaregåande skule, avdeling Hornnes. Tidlig begynte han å utføre småoppdrag som gressklipping og annet forefallende arbeid for Otra IL. Arbeidsoppdragene ble fort flere, og han stiftet for ikke lenge siden firmaet Bjørndal Takservice for å få oppdragene inn i ordnede former.

– En av de siste store jobbene har vært med taket på Otrahallen. Jeg har byttet defekte takrennedeler, renset takrennene og malt taket med spesial taklakk så det skal være tett. Jeg er veldig glad i å arbeide, så det er ikke noe problem om det er mye å gjøre. Hvis det er nødvendig for å få jobben gjort, leier jeg bare inn ekstra folk.

Skuffing av hyttetak er hovedgeskjeften

Alexander Bjørndal 180818

Det er mye forskjellig Alexander driver med, skjønner vi der vi har en fin samtale med ham på standen hans på Evjemoen under den svære Naturligvis-messa forleden. Han kan hjelpe med klipping av både plenen og hyttetaket. Han driver også med noe vedsalg. Men snøskuffing er hovedsaken.

– Skuffing av hyttetak om vinteren er et satsingsområde, forteller han. Jeg bruker manuelt utstyr, og skuffer på gamlemåten. Det er hardt arbeid, men gøy.

Dette med hyttetak er noe spesielt, forstår vi.

– Kundene vil gjerne at jeg skal utdanne meg og utvikle bedre midler og metoder  for å fjerne mose fra hyttetak og andre tak. Så det er tydelig at dette er en utfordring for mange.

Det er foreløpig et lite firma Alexander er i gang med, og økonomien i starten er som for de aller fleste en utfordring.

Etableringsstøtte fra Setesdal Gründer og Samfunnsutvikling

– Men jeg har fått et gründerstipend fra Setesdal Gründer og Samfunnsutvikling (SGoS), som er et samarbeidsprosjekt mellom Setesdal Regionråd og Aust-Agder fylkeskommune. Det er tale om 10.000 kroner, som jeg har fått til leie av denne standen på messa og annen markedsføring av Bjørndal Takservice.  Jeg setter stor pris på støtten. Det er gøy å treffe så mange folk som det er på messa her, og få spredt budskapet om hva jeg kan tilby til flest mulig. Det er stor sannsynlighet for at jeg er tilbake på Naturligvis i 2019 også, smiler unggutten fornøyd.

Vi undrer oss på hva han ellers foretar seg for å nå ut til bygdefolket og hyttefolket med tilbudet sitt.

 – I førstninga var det jo helst jungeltelegrafen, ler han. Nå har jeg fått opprettet en Facebookside for Bjørndal Takservice, og har også en del kompiser og andre som kjører rundt med en Bjørndal Takservice-foiler på bakruta på bilen. Så sakte men sikkert blir budskapet spredt!

Byggi Evje er god samarbeidspartner

Mye av arbeidet til Bjørndal Takservice blir som vi var inne på tidligere i stykket utført manuelt. Kravene til dyrt utstyr er derfor ikke så store.

– Men jeg har et bra samarbeid med Byggi Evje på Verksmoen, der jeg kjøper det meste av varer og utstyr. Der er de lette å samarbeide med, og de har stort sett alt jeg trenger.

Det var mange mennesker i «hovedgata» på Naturligvis på lørdag da vi traff unge Alexander, og vi måtte haste videre for å ta flere bilder og ellers prøve å få med oss mest mulig av det som skjedde. Men det var veldig moro å ha en liten prat med ham om hva han steller med, og hva han tenker om framtida. Det gleder oss stort at det finnes så mange foretaksomme og positive ungdommer i bygda.

Facebooksida til Bjørndal Takservice

 

Del "Alexander Bjørndal – unggutt med pågangsmot!"