Erick Thomas Allende 18. september 2018. Foto: Geir Daasvatn

Arkitekt Erick Thomas Allende: Fra Chile til Dåsnes!

Vi har igjen hatt gleden av å stifte et nytt bekjentskap i arbeidet med bedrifts- og butikkregisteret vårt. THA ARKITEKTER AS er en arkitektbedrift med base på Hornnes i Setesdal, og med avdelingskontor i Kristiansand. Firmaet har fokus på å bygge miljøvennlig og med bærekraftig arkitektur. Kontoret drives av Erick Thomas Allende.

Erick Thomas er uteksaminert som sivilarkitekt fra universitetet i Bordeaux i Frankrike, og har alt 10 års erfaring som arkitekt. Han har jobbet i Frankrike, Sveits og Norge, og har tegnet alt fra møbler og interiørløsninger til kontorbygg og store boligkomplekser samt arealplanlegging.

Trivelig besøk i Dåsnes

Vi har besøkt Erick Thomas i familiens trivelige hjem i Dåsnesvegen. Fra sitt hus på Hornnes driver han firmaet THA ARKITEKTER AS. Han flyttet til Evje og Hornnes for fem år siden, men har bodd i flere deler av verden og har bred erfaring fra mange ulike prosjekter. Han kommer opprinnelig fra sentrum av Santiago. Etter endt utdannelse i Bordeaux har han bodd i Basel og Oslo. Nå holder han altså til i litt roligere omgivelser i Dåsnes, hvor han bor sammen med kone og barn.

Erick Thomas har som drivkraft å være med å skape noe nytt og spennende gjennom å tegne og bygge nye bygg. Han er en kreativ sjel, og vi kan ikke annet enn å la oss imponere når han viser oss noe av sitt arbeid og sine planer. Visuell arkitektur er i fokus. Han har stort fokus på landskapet rundt, og skaper et produkt ut fra kundens ønsker i et naturlig miljø.

Evje sentrum og Stylt

Visualisering av den nye sentrumsgata gjennom Evje. 3D foto: THA ARKITEKTER AS

Det meste kjente prosjektet for oss i Evje og Hornnes er at han var inne i arbeidet med sentrumsgaten for å 3D-visualisere hvordan Evje sentrum kunne bli. På Stylt har han vært med på å bestemme hvordan rommet burde brukes.

Å besøke Erick Thomas, og få en lyninnføring i det med arkitektur, er utrolig spennende og nytt for vårt lille apparatet fra OpplevEvje.no. Han er veldig interessert i bærekraftige prosjekter; det å prosjektere bedre hus, og han er glødende interessert i landskap og materialbruk. Erick Thomas mener byggverket skal gi et fint inntrykk, som er tilpasset natur og omgivelser. Det skal være helhetlig og moderne, på samme tid som man bruker landskapet som er der fra før. Man bør ikke bare sprenge alt flatt.

God arealutnyttelse og personlig utforming

Ønsker du en bedre kvalitet per kvadratmeter og å utnytte arealet maksimalt er THA ARKITEKTER rette firmaet for deg. Du kan få en personlig utforming ut fra dine egne ønsker. Erick Thomas forteller at det er viktig at hus og hytter skal være tilpasset tomta og ikke minst personene som skal bruke det.

Vi kunne nok vært her hos Erick Thomas i Dåsnesvegen i mange timer. Det er så mange spennende idéer og prosjekter å snakke om. Vi er veldig glade for å ha med oss THA ARKITEKTER på laget, og gleder oss til å følge og formidle hva som skjer hos dem i fremtiden. Vi har en følelse av at Erick Thomas Allende er et navn som vil bli veldig godt kjent i bygda og regionen gjennom hans arbeid.

Bedriften er oppdatert og klar i registeret i løpet av uka. Dette er utrolig spennende, og vi anbefaler et besøk på hjemmesiden til THA ARKITEKTER mens du venter på oppføringen i registeret.

Skisse i prosjektet «Bærekraftig byggeri i Setesdal». Tegning: THA ARKITEKTER AS
Del "Arkitekt Erick Thomas Allende: Fra Chile til Dåsnes!"