Arnold Falkgjerdet Sommerløpet NMK Kvinesdal 010718. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Arnold Falkgjerdet i nok en A-finale!

Den som trodde Arnold Falkgjerdet ville nøye seg med den tidligere ”førstegangs” A-finalen i bilcross – tok rimelig feil. For når man først har fått smaken på A-finaler, når konkurranseinstinktet nye høyder.

Tekst og foto: Anne Beth Mål Arntzen, NMK Kvinesdal

I helgen konkurrerte honndølene på hjemmebane, under NMK Kvinesdals ”Sommerløp”. Dette løpet var ikke bare et kvalifiseringsløp til landsfinalene i senior og juniorklassen. Det var også en markering av Kvinlaug Motorstadions 30-årsjubileum.

Tett av honndøler i seniorklassen

I seniorklassen stilte Arnold Falkgjerdet, Jon Olav Hodne, Frode Kallhovd, Magnus Simonsen og Morten Lislevand. Sistnevnte kastet inn håndkléet relativt tidlig etter at han i et brått møte med autovernet knakk både lenkearm og stikkaksling på Opelens høgre side. Lislevand hadde likevel flere poeng enn de to nederste på resultatlisten, slik at han til slutt endte på en 27. plass. Om vi tar et godt steg oppover – så finner vi Magnus Simonsen – som etter en del trøbbel med bilen samt en snurring i D-finalen, endte på en 21. plass.

Artikkelen fortsetter under bildet

Frode Kallhovd med sin BMW ligger i tet foran Jon Olav Hodne i sin Opel, begge fra Team Dekkomsetning Motorsport. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Jon Olav Hodne kvalifiserte seg til C-finale. Hodne vant denne, og stod dermed side om side med Frode Kallhovd og Arnold Falkgjerdet i B-finalen. Falkgjerdet kjørte både smartest og fortest, noe som gjorde at han tok seieren i B-finalen med Hodne og Kallhovd like bak. Falkgjerdets Ford virket noe sliten, og klarte ikke helt å holde følge med de øvrige finalistene, det holdt likevel til en femteplass. Falkgjerdet kvalifiserte dermed også til seniorenes landsfinale. Hodne kjørte inn til en syvendeplass med Kallhovd like bak på åttendeplass.

Arrangørklubben NMK Kvinesdal gjorde rent bord i seniorenes A-finale. Fra venstre: Sigurd Erik Egeland (2.plass), Fredrik Ekhom (1. plass), Jørn Håkon Stølen (3. plass), Tommy Josdal (4. plass), Arnold Falkgjerdet (5. plass) og Markus Solberg (6. plass). Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Ingrid Hodne i skikkelig smørje

Ingrid Hodne var denne gangen eneste honndøl i juniorklassen. Med to andreplasser og en fjerdeplass i de innledende kvalifiseringsrundene, stod hun støtt i B- finalen. Finalen ble spesielt tøff, i det hun som en av fire biler endte opp i ei skikkelig smørje da en av bilene foran tverra totalt. Hodne kom absolutt dårligst ut av sammenstøtet, og kjørte til slutt inn på en tiendeplass.

Ingdrid Hodne i sin Opel fra Dekkomsetning Motorsport. Foto: Anne Beth Mål Arntzen
Del "Arnold Falkgjerdet i nok en A-finale!"