Bowling til støtte for ordføreren!

HUMOR: I samsvar med god folkeskikk og muligens god presseskikk gjør vi oppmerksomme på at innlegget her ikke nødvendigvis er 100 % korrekt i alle detaljer. Sitatene er garantert ikke 100 % riktig gjengitt. Noe er temmelig fri dikting. Innholdet er med andre ord fullt og helt skriverens eget ansvar. Men essensen i saken har vi fra rimelig pålitelige kilder.


Bak det litt kryptiske navnet «Støttegruppa» skjuler det seg et eminent bowlinglag. Medlemmene er Cay Håverstad fra Håvestøl i Åseral, Einar Uleberg fra Dåsvannsdalen/Dåsnesmoen og Eivind Mauland fra litt sørligere breddegrader på Hægeland.

Vår utsendte reporter var så heldig å treffe på de tre karene da de møtte Setesdal Bilruter til en lenge fryktet match på Evje Bowling tirsdag kveld. Bilruta var akkurat så sterke som Støttegruppa hadde gruet seg for. Kaptein Cay Håverstad var likevel riktig i godlune. Han lettet litt på sløret for den spennende historien om hvordan laget oppstod i sin tid.

– Vi har holdt på i 20 år nå. Vi danna ei uformell aksjonsgruppe før kommunevalget i 1999. Det ambisiøse målet var å få Bjørn Ropstad inn i kommunestyret. Prosjektet gikk enda bedre enn vi forestilte oss. Bjørn blei ordfører etter valget. Så det er oss bowlinggutta som egentlig har æren for at Bjørn nådde toppen i kommunepolitikken, humrer Cay.

Bjørn ved Hornnes kyrkje 17. mai 2014. Foto: Geir Daasvatn

Må ha hjelp UT igjen?

Nå har Bjørn båret ordførerkjedet i snart 19 år. Han er i ferd med å fullføre sin femte strake periode som ordfører i bygda. I 2019 er det nytt kommunevalg. På spørsmål om laget nå skal legge bowlingkula i veska og gjenoppstå som kampgruppe for Bjørn sin sjette periode som ordfører, blir Cay mer svevende i talemåten.

– Vi har diskutert dette veldig i plenum i gruppa de siste årene. Vi lurer litt på om 20 år i politikken kan være lenge nok. Det er nesten umulig å opprettholde den veldige motivasjonen som må ligge til grunn for en slik jobb. Vi er veldig i tvil i denne saken, den er skikkelig kinkig, og vi har langtfra konkludert enda. Men det er godt mulig vi kommer til at Bjørn faktisk bør gi seg mens leken er god, og han fremdeles er i sin beste alder. Da vil vi selvsagt aksjonere for å hjelpe ham UT igjen. Men det virker minst like vanskelig å få til som da vi fikk ham inn i 1999, sier Cay og ler så han rister.

Det som startet som en politisk aksjonskomité  så langt tilbake som i det forrige århundret, er nå uansett blitt et tett sammensveiset bowlinglag med fine kvaliteter både teknisk og strategisk. Helt uavhengig av politiske kampsaker og småkjekling i kommunestyret vil laget fortsette å kjempe for poeng og prestisje i den lokale bedriftsserien.

– Politikken bragte oss sammen. Men gleden ved å møtes med jevne mellomrom, og ikke minst den kjærligheten til den vakre bowlingsporten som har utviklet seg i årenes løp, har for lengst overtatt som den viktigste motivasjonsfaktoren. Vi fortsetter å bowle så lenge vi greier å holde oss fast i kula, og det er greit for damene på hjemmebane at vi bruker såpass mye tid på idrettskarrieren vår, forsikrer kapteinen.

Eivind Mauland har den fineste tekniske utførelsen av de tre veltrente karene. Foto: Geir Daasvatn

 

Del "Bowling til støtte for ordføreren!"