Bygdefolket og hyttefolket er på lag!

De fleste er kjent med at jeg har jobbet noen år som butikksjef i bygda. Det arbeidet har gjort at jeg har fått gleden av å bli kjent med ufattelig mange mennesker. Det er utrolig mye fine folk som har fritidsbolig i bygda. Jeg husker godt hvor glad jeg var som kjøpmann når sesongen nærmet seg, og vi visste at hytter og campingplasser ville bli fylt opp. Vi er helt avhengige av handelen og pengene som disse menneskene legger igjen i bygda vår.

Disse besøkende bruker mange av bygda sine tilbud, og de bruker dem ofte. De bruker naturen, butikkene, spisestedene, utestedene og de lokale håndverkerne. De er utrolig viktige for at det lokale næringslivet kan ha det varierte utvalget vi har på Evje. Nå er vi i den spesielle situasjonen at vi ikke kan ha dem på besøk lenger. Vi har snakket med noen av de faste besøkende, Geir Nøkland og Kjersti Hjartåker Nøkland, som har hytte ved Einerkilen mellom Flatebygd og Høgås.

– Hvorfor valgte dere å ha hytte på Evje?

– Evje ligger perfekt til for oss i forhold til der vi bor. Det er ikke for langt, slik at vi kan bruke den ofte. Vi er stort sett på hytta hver helg, så det er klart det blir rart å ikke kunne reise opp til dere når helga kommer.  Vi trives særdeles godt i Einerkilen; gode hyttenaboer og så har vi blitt kjent med mange flotte lokale mennesker gjennom de åtte årene vi har hatt hytta.

Det er gjennom vår lille prat på Facebook tydelig at ekteparet trives godt på Evje, av flere ulike årsaker. For superlativene om vårt lille handelssenter sitter løst.

Alltid blide og imøtekommende!

– Hele handelstanden i bygda har en utrolig god service og er alltid blide og imøtekommende. Det er utrolig mange av dem som fortjener en klapp på skulderen, spesielt i den vanskelige situasjonen de nå befinner seg i. Vi er utrolig takknemlige for alle som står på og gir hyttefolket alt vi trenger. En stor klapp til alle sammen i denne flotte bygda! En ekstra takk til betjeningen på Rema 1000 og Marianne på Garn & Lysstua som er butikker vi bruker ofte når vi er på besøk.

– Hvordan er det å vite at dere i en periode nå ikke får lov å bruke hytta på Evje?

– Slik som situasjonen er nå har vi selvsagt stor forståelse og respekt for at vi ikke kan reise opp. Evje er et lite tettsted som kan komme til å få store utfordringer om pandemien brer seg i bygda. Menneskene som jobber i helsevesenet er i utgangspunktet sterkt presset fra før. Vi tenker at vi som har hytte i kommunen, som er rundt 1600 stk, kan klare å overholde de nasjonale reglene, og holde oss hjemme i tiden fremover.

Påsken står jo snart for tur. Da er virkelig Evje et tettsted som mangedobler besøket i en intens og hektisk uke. Slik situasjonen er nå, kan det virke som om påsken på Evje blir avlyst.  Dette påvirker jo også våre kjære venner i Einerkilen. Men de er forståelsesfulle og ved godt mot.

Saken fortsetter under bildet

Einerkilen en vakker høstdag tilbake i 2014. Foto: Geir Daasvatn

– Det blir jo en spesiell påske om forbudet fortsatt gjelder til da. Vi har alltid samlet familien i påska. Men vi ser ikke mørkt på om vi må være hjemme. Vi vet jo ikke engang om familien som befinner seg i Bergen i det hele tatt kan komme nedover på grunn av korona-situasjonen. Så vi får bare vente å se.

Vi kommer tilbake!

– En ting er helt sikkert, vi kommer tilbake til Evje og hytta så fort forbudet er borte. Det gleder vi oss veldig til.

«Hyttefolkene», tenk – det har nesten blitt et skjellsord i mediene. Det har vært hundrevis av til dels usmakelige «klikksaker» og stygge diskusjoner i kommentarfelter rundt forbi. Tenk, det viser seg at hyttefolket i Evje & Hornnes er omtenksomme, blide og hyggelige mennesker som ønsker at det skal gå bra med bygda. Vi for vår del gleder oss veldig til dere kan komme tilbake, og dere er alle selvsagt hjertelig velkommen til oss!

Vi kommer snart tilbake med en liten historie fra faste gjester på Odden Camping også.

Vi gjør oppmerksom på at artikkelen er ført i pennen før den siste oppdateringen fra myndighetene angående korona-situasjonen

Del "Bygdefolket og hyttefolket er på lag!"