Bygdekoret, Indre Ludefladen Jazzensemble og hornmusikken swinger jula inn!

Evje og Hornnes Bygdekor, Indre Ludefladen Jazzensemble fra Vennesla, Evje og Hornnes Musikkorps og Iveland Hornorkester har slått sammen sine musikalske krefter for å gi oss tre deilige julekonserter i ventetiden opp mot jul. I Åseral blir også et barnekor med. Disse fantastiske lokale musikerene og sangerene vil gi oss alt fra de vokale og instrumentale perler fra de klassiske amerikanske julefilmene, til de vakreste norske julesalmer. Dette er fine konserter som hele familien kan være med på!

Konsertene

  • Evje kyrkje lørdag 7. desember kl. 19:00
  • Vennesla kirke søndag 8. desember kl. 19:00
  • Åseral kyrkje fredag 13. desember kl. 19:00

Dirigent/musikalsk leder: Oxana Emmelkamp

Oxana Emmelkamp styrer forberedelsene med enorm energi! Det er tydelig at hun gleder seg til konsertene. Foto: Geir Daasvatn

Billetter

Priser: 100 kr voksen/50 kr barn u. 15 år

Kjøp billetter her:

Norli Evje
Coop Prix, Åseral
Agder Lyd, Vennesla

Eller Vipps (merk med navn, antall voksen/barn og hvilken konsert): 581997

Spente, men tente utøvere

Vi fikk lov til å smuglytte litt da Bygdekoret og Indre Ludefladen Jazzensemble hadde den siste fellesøvelsen sin før konserten mandag kveld.

Anders Robstad i Indre Ludefladen Jazzensemble. Foto: Geir Daasvatn

Musikalsk leder Oxana Emmelkamp var veldig tent og på hugget, og kjørte i gang med ei intens øving som varte i tre timer og vel så det. Fortsatt var det selvfølgelig mange detaljer å pusse på, og musikalske avtaler som måtte gjøres. Men alle virket på hugget, og ivrige etter å få timingen til å sitte. Det gudbenådede flygelhornesset Anders Robstad i Indre Ludefladen såg da heller ikke mørkt på samspillet:

– Mi æ jazzmusikere, mi. Mi bare kjæme inn etter hvert, der det passe!

Sangene

Vi kan ikke gå inn på hele programmet her. Det var heller ikke spikret i detalj på øvingskvelden mandag. Vi nevner «Lys i mørket», der Jan Arild Bjørndal og Rita Flottorp er solister med koret i bakgrunnen, som et vart og følsomt innslag. Den legendariske Pogue-julelåten «Fairytale of New York» er en annen stor højdare, med Jan Arild og Anne Sofie Hornnes i solistrollene. Marion Røsandnes spiller fløyte til flere av sangene; himmelsk vakkert.

«It was Christmas Eve babe. In the drunk tank
An old man said to me, won’t see another one
And then he sang a song. The Rare Old Mountain Dew
I turned my face away. And dreamed about you»
Jan Arild Bjørndal er ikke bare en flink sanger, men også en herlig skuespiller. Det er bare å glede seg til Fairytale of New York!
Foto: Geir Daasvatn

Gutta i Indre Ludefladen er nevnte Anders på flygelhorn, Ole Louis Lilløy på en spesialtilpasset bassgitar som låter som en kontrabass, Rolf Holmquist Arntzen på gitar og Øystein Haugsgjerd på trommer. I Evje kyrkje skal Kjell Øina i Iveland Hornorkester være trommis. Indre Ludefladen skal spille på mange av sangene til Bygdekoret, og også ha en avdeling med egne sanger.

I tillegg til dette kommer altså Evje Musikkorps og Iveland Hornorkester med mange musikere og flere innslag. De skal være med både på Evje og i Vennesla, men ikke i Åseral. Der er det i stedet med et eget barnekor.

Vi tror mixen av musikken på disse konsertene kommer til å bli rett og slett himmelsk. Det er flaut å innrømme, men alt under øvelsen mandag kjente vi tendenser til klump i halsen og tårer i øyekroken.

Lykke til!

Det er utrolig gøy, men også veldig viktig, at lokale musikkrefter lager konserter og andre musikkarrangementer i lokalmiljøet. Musikk gir oss gode opplevelser, og noen ganger ekstra pågangsmot, som vi kan ta med oss inn i hverdagen som det tross alt er flest av i denne tilværelsen. Hva hadde vel livet vært uten musikk?

Vi håper mange har lyst til å få med seg disse fine konsertopplevelsene, og ønsker alle dere som skal opptre under konsertene hjertelig lykke til med arrangementene!

Del "Bygdekoret, Indre Ludefladen Jazzensemble og hornmusikken swinger jula inn!"