Byggfirma Vegard Hodne

Byggfirma Vegard Hodne var et enkelmannsforetak i oppstarten. Nå har virksomheten vokst til fem ansatte, og ble organisert som AS i 2019.

Vegard etablerte firmaet tilbake i 2008, som 18-åring. Det var i første omgang for å kunne gjøre litt jobber på siden av et annet firma. Han drev også Hodne Design, men han solgte dette for noen år tilbake.

Jeg fikk plutselig veldig mye å gjøre med begge delene. Spesielt når man kommer i en livssituasjon med familie og slike ting som følger med, må man av og til ta noen valg og prioritere, forklarer han om det valget.

Vi besøker Vegard og to av de ansatte, brødrene John Marius Simonsen og Chris Robin Simonsen, på prosjektet til Knut Åvitsland på Grenjå. Her begynte firmaet å sette opp tre nye eneboliger 12. august. Nå – kun to måneder senere – har de kommet imponerende langt. Det er snart innflytningsklart i den ene boligen. Utbygger er veldig imponert over jobben som er gjort, og kan ikke få fullrost de ansatte og Vegard nok.

Foruten et imponerende arbeid i et voldsomt effektivt tempo, så er de en flott gjeng som er utrolig lette å samarbeide med, smiler Knut.

Den første boligen er snart innflyttingsklar. Bare finpussen gjenstår. Foto: Geir Daasvatn

Utfører arbeid i hele Agder

Det er ikke bare på Grenjå Byggfirma Vegard Hodne er i sving. Han har to ansatte som er utleid til BRG på et prosjekt i Åseral. Firmaet har jobbet mye i Søgne, Kristiansand og altså i Åseral. De er et godt team som har det trivelig på jobb, får vi høre. De er effektive og legger stolthet i arbeidet sitt. Ting skal være tipp topp.

Vegard flytter med seg brakken slik at han har kontoret rett i nærheten, uansett hvor han befinner seg.

– Det er gøy når det går bra, og vi har egentlig økt bemanningen med en mann hvert år de siste årene, sier han. Det er jevn pågang av nye prosjekter og nye kunder. Vi driver litt i det «små», men har også mulighet til å ta på oss veldig store prosjekter.

Når det å smelle opp tre eneboliger på noen måneder er å drive i det små, lurer vi litt på hva en stor jobb er. Men vi er jo ikke akkurat kjent som praktikere noen av oss i OpplevEvje, så vi lar den ligge.

Vi har alltid småprosjekter rundt forbi; uthus, garasjer, eneboliger, hytter og lignende. Vi tar alltid på oss små oppdrag ved ledig tid. Vi har en veldig variert kompetanse og ser lyst på fremtiden, smiler den travle snekkeren.

Noe av det aller viktigste for byggfirmaet er at kunden er fornøyd. Dette er med på å stadig gi nye oppdrag. Vegard forteller oss at de alltid har klart å levere til avtalt tid og etter kundens ønske:

Yrkesstoltheten er viktig, og det er gøy når vi leverer et bra produkt og kundene gir positive tilbakemeldinger.

Han har en solid arbeidsstokk i det vi oppfatter som et et ungt og fleksibelt miljø.

Lokal verdiskapning

Vi treffer flere kjente fjes på prosjektet. Evje Elektriske er også på plassen for å gjøre det de er gode på. Ikke nok med det, så er Tommy Birkeland også der med graveren for Dovland Transport. Det er veldig gøy å se når vi skaper verdier for hverandre. Vegard forteller at utbygger har veldig fokus på å bruke lokale firmaer der det er mulig.  

Selv bruker Vegard og byggfirmaet hans ofte Bygger´n på Evje på materiell til prosjekter. Er det arbeid i nærområdet, bruker de lokale firmaer så langt prisen er konkurransedyktig.

– Dere må også få med en setning om at Kvås Ventilasjon leverer ventilasjonen, sier Vegard og skryter uhemmet av arbeidet de utfører.

Vil gjøre mer på Evje

Vegard kontaktet oss mest for en liten prat, og ønsker å støtte opp om arbeidet vi driver med i OpplevEvje-prosjektet vårt. Det setter vi selvsagt umåtelig stor pris på. Han var ikke sen med å signere en 3-årsavtale etter vårt lille møte:

Det er jo ønskelig å bli enda mer synlig på Evje, og vi ønsker alltid mer arbeid lokalt.

Firmaet er også kjøkkenmontører og selger mye vinduer. Men mer om dette kan du lese i bedriftsoppføringen, når den er på plass i løpet av ikke så altfor lenge.

Aktiv Eiendomsmegling formidler salget

Ring Tommy! Foto: Geir Daasvatn

Det er en annen kjenning av oss som selger de nyoppførte boligene, nemlig Aktiv Eiendomsmegling på Evje. Vil du vite mer om boligene, eller rett og slett kan tenke deg et hus på Grenjå, er det bare å ringe Tommy Svendsen i Aktiv.

Vi ønsker den flinke gjengen i Byggfirma Vegard Hodne lykke til med videre prosjekter, og synes dette var et veldig hyggelig besøk. Det er moro med bredden vi begynner å få i bedriftsregisteret vårt, og alle nye henvendelser gjør at motivasjonen for å fortsette å bygge OpplevEvje stadig blir sterkere.

Del "Byggfirma Vegard Hodne"