Tommelen opp for Heilt vilt! F.v. Heidi Ose Madsen, Maya Madsen Tjølsen, Anne Grethe Ose og Tuva Kvitne på Spisekroken. Arkivfoto: Geir Daasvatn

Det ble en rimelig ellevill påske på Evje

Alle som har bodd eller besøkt bygda en stund, vet at noen av de travleste dagene på Evje hvert år er i påsken. Da vrimler det av biler på Riksvei 9 på vei oppover Setesdal, og hyttene og campingplassene fylles opp denne høytiden. Påsken i fjor ble som vi husker rett og slett avlyst. Med de mange restriksjoner og råd som har vært, var mange svært spente på årets påske på Evje.

Selv om det var usikkerhet blant butikkene, satte de aller fleste opp bestillingene og gjorde seg klare til folkefest. Selv hadde vi gleden av å sirkulere litt rundt i sentrum disse dagene. Vi snakket med flere butikkeiere, hyttefolk og gjennomreisende.

Stille palmehelg

Palmehelgen kom, og de aller fleste fikk seg nok en liten overraskelse. Mange av de vi forventet skulle fylle butikkene uteble denne helgen. Noen ble usikre på hva vi hadde i vente. Andre mente det var tidlig enda, og at folkene ville komme. For mange var det en bedre helg enn vanlig helg. Men den store handelsfesten ble det ikke noe av. Vi snakket med besøkende som nesten hadde dårlig samvittighet for at de hadde glemt noe hjemme og måtte handle på Evje. Så vi forsto ganske kjapt at dette var en sammensatt problemstilling. Vi snakket også med noen som driver butikk i Kristiansand, men har hytte på Evje. De hadde hatt unormalt gode dager rett før påskeferien satte i gang. Så mange hørte nok på anbefalingen fra regjeringen, og tok handelen i egen hjemkommune før de tok turen oppover dalen.

Bra og trygg aktivitet resten av påsken

Sakte men sikkert økte aktiviteten i sentrum, i turløypene og på veiene. Når vi er rundt og spør nå etter påske, er de aller fleste i butikkene veldig fornøyde med påskehandelen og besøket – tross alt.

Det er ikke mulig å komme unna spenningen og usikkerheten knyttet til dette verdenskjente viruset som har forandret hverdagen vår. Det som var gledelig, var hvordan både fastboende og besøkende var veldig bevisste og gjorde det de kunne for å unngå noen hendelse på Evje. Det er et litt spesielt syn å se så mange med munnbind på lille Evje. Men det virker foreløpig som det har gått veldig greit med tanke på utbrudd og smitte. 

Nå må vi stå løpet ut og ikke slakke av på den gode innsatsen de siste månedene!

Vi krysser fingrene for at dette fortsetter, og at vi snart kan begynne å se fremover mot en litt mer normal hverdag. På samme tid er det viktig å minne oss selv på at de aller fleste av oss i kommunen har vært svært heldige, i forhold til mange andre steder hvor både skoler og butikker har måtte holde stengt i ukesvis. Vi må ikke slippe opp riktig enda, men legge ned den siste innsatsen som kreves for å komme i mål og leve litt mer normalt.

Del "Det ble en rimelig ellevill påske på Evje"