Julenissen med gode hjelpere i Evje sentrum 18. desember 2014. Foto: Geir Daasvatn

Det blir jul på Evje i 2020 også!

Vi var invitert til å overvære julekomiteen sitt møte sist uke. Her var det planlegging av årets julegate og aktiviteter som sto på dagsorden.

Det var ingen tvil om at situasjonen vi stod i sist uke med økende covid-19-smitte i bygda var med på å sette noen ekstra tanker i sving hos de fremmøtte. Hva kan vi planlegge? Kan vi planlegge noen fellesaktiviteter? Spørsmålene var mange. Men alle i komiteen som er valgt av Evje Handel & Serviceforening var enige om å starte med det de kunne gjøre noe med.

Julekomiteen har vært så heldig å fått engasjert selveste julehusmannen Kjell Rune Strømstad til å være med og pynte i Evje sentrum. Det er primært området ved julebodene han vil ha ansvar for, men det er også mulig for andre å leie inn Kjell Rune.

Det som er bestemt så langt, er at det som alltid vil bli 10-shoppers til jul med veldig flotte premier. Det vil bli utvidede åpningstider og søndagsåpent de siste søndagene før jul.

Julegateåpningen vil være 13. november, og komiteen vil oppfordre alle butikkene til å ta litt ekstra ansvar for pynting av egne forretninger i år. Evje skal lyses opp til jul, selv om kanskje ikke arrangementer kan gjennomføres som før.

Power Evje tar ansvar lokalt

Isaac Daasnes og Tomas Fredriksen på Power selger julelys til «innbruddspris» i tiden fremover! Foto: Geir Daasvatn

Kjell Rune har inngått en meget gunstig avtale med Power Evje om innkjøp av julelys. Det vil si at alle som er medlemmer i handelsstanden kan gå innom Power og få like lys som resten av Evje til det vi må kunne kalle «innbruddspris».

– Dette er ikke noe vi tjener penger på. Men vi synes det er gøy at vi kan bidra litt positivt til de lokale forretningene. Vi vil at Evje skal lyses opp til jul, forteller Magne Olsen på Power oss.

– Vi kommer også til å ta inn et større utvalg av julelys i år på butikken. Så er vi heldige, slik at ting vi kanskje ikke har på lager kan bestilles med veldig kort leveringstid. Det er kvalitetslys som kan bygges på år etter år.

Vi kommer selvsagt tilbake med mye mer om jul på Evje etter hvert som planene kommer på plass. Vi vet det er noe nytt og spennende på gang som vi håper vil engasjere hele bygda. Det er bare å glede seg!

Vi gjør oppmerksom på at Leif Jørgen Versland som har skrevet artikkelen også er medlem i julekomiteen. Her sitter han sammen med Kjell Rune Strømstad, Olav Aas og Tone Lill Tveite Bek.

Del "Det blir jul på Evje i 2020 også!"