Det BLIR Sommer på Aases!

Vi er så smått i gang igjen med å dele gladsaker fra ulike lag, foreninger og bedrifter i kommunen, etter at koronakrisen traff bygda med full tyngde midt i mars. Det var tilbake i slutten av februar vi besøkte Aases, den lokale puben og livescenen til Aase og Jannik Aadal. De vil med i bedriftsregisteret vårt, og har inngått en 3- års avtale om det. Det er ingen virksomhet på Evje som – under normale omstendigheter – er i nærheten av å ha så mange arrangementer og så mye aktivitet som den trivelige gjengen på Aases. Vi vet at tilbudet deres er dypt savnet av både fastboende og besøkende, nå som virksomheten har måttet være stengt på grunn av situasjonen i landet.

Det skulle vært en påske med feiring av ett år i nytt bygg, og det var lagt store planer for vår og sommer på Aases. Det var booket konserter og planlagt mye liv og moro langt frem i tid, før koronakrisen gjorde at de nærmest på dagen måtte stenge dørene og avlyse alt.

Fin økning i besøk og omsetning etter flytting

Det offensive og spreke ekteparet kunne fortelle oss at de var utrolig stolte og fornøyde etter å ha byttet plass fra sentrum og ned til bredden av Otra. Det hadde vært en fin økning i besøket og salget måned for måned etter de byttet lokaler.

– Det er blitt mange timer for å komme hit vi er i dag, men er utrolig gøy å utvikle vårt eget. Her eier vi bygget, og alt vi gjør utvikler stedet og skaper verdier som vi vil få igjen for senere.  De lokalene vi har nå gjør at ting er blitt veldig fleksibelt, og vi kan åpne og stenge deler av bygget ut fra besøket og hvilke aktiviteter som foregår. Så vi er veldig fornøyde, forteller Jan Erik.

Jannik forsikrer at Aases kommer til å åpne igjen snart, men selvsagt med alle de begrensninger og forholdsregler som myndighetene krever for at driften skal være sikker. Foto: Geir Daasvatn

Vi er nok noe overrasket over den positive innstillingen og pågangsmotet de viser midt oppe i en fullstendig lockdown av investeringen de har brukt så mye tid på.

 – Vi kommer til å åpne til sommeren. Det vil selvsagt bli annerledes enn hva folk er vant med. Men vi følger alle råd og restriksjoner fra myndighetene, og vil gradvis åpne opp fra juni. Vi har egentlig forberedt oss på det meste, og har flere alternative måter å løse ting som måtte komme på, understreker Jannik.

Sommer på Aases

Han kan også fortelle at de har haugevis med henvendelser ukentlig på om, og når de åpner igjen.

 For det store spørsmålet er jo; blir det Sommer på Aases i år også? Her kan vi glede alle med at det blir det, men under litt andre forutsetninger og forhold enn tidligere. De tar sikkerhet og myndighetenes retningslinjer på høyeste alvor.

Jannik og Johnny Sandåker i 2018. Det BLIR sommer på Aases også i 2020! Foto: Geir Daasvatn

 Imponerende utvalg

Den flotte puben i «lille» Evje sentrum har et imponerende utvalg av drikke, og selvsagt både med og uten alkohol. I farten klarer skribenten å telle MINST 40 ulike typer drikke av øltyper, cider og det som hører med. Så her er det virkelig noe for alle. Aases er helt på høyde og vel så det i forhold til mange større aktører innen samme bransje.

Aases har også et bredt utvalg av cognac, rom, gin, tequila og whisky for de som foretrekker det.

 – Det er jo litt moro dette, vi har alle de mest kjente og foretrukne merkene, men har også mange eksklusive merker som man ikke får hvor som helst, forteller Jannik og Aase engasjerte og samstemte.

Når det er travelt i en vanlig sesong kan det selvsagt blir trangt om plassen når det er fullt hus. Men tilsammen med uteareal og puben er det plass til om lag 300 mennesker på det nyrestaurerte utestedet. Det blir nok ikke noen arrangementer i år som vil kunne samle så mange. Men Aase og Jannik lover å lage mye moro fra sommeren, for det antallet mennesker de får lov å ha på én gang.

Vi gleder oss over å få Aases med på laget. Ikke minst gleder vi oss til de får lov å komme i gang med driften igjen, og vi kan dele og fortelle om alle de festlige arrangementene vi vet vil komme.

 

Del "Det BLIR Sommer på Aases!"