Dølen i 100!

Det går i hundre og er heilt vilt på Dølen Hotel også. Ikke bare denne helgen; det har gått i ett siden tidlig på sommeren, smiler innehaverene Else Haugland og Øyvind Olsen.

Nå skulle vi egentlig hatt en oppsummering av gallamiddagen som var til hundreårsjubileet i september. Men det har jo skjedd så mye i det siste, at det blir en litt kortere versjon enn først planlagt. Dølen har vært i hundre hele høsten, med et vell av konserter på deres Kulturscene.

Selve jubileumsfesten var et fantastisk arrangement, ledet av konferansier Styrk Fjærtoft Trondsen. Det var mye flotte taler og fascinerende historier om reisen som Dølen har vært en del av. Det var en helt utrolig god stemning, mat i ypperste verdensklasse og musikk som man nesten ikke trodde var mulig å få til på Evje. Dette var rett og slett litt stort å få lov å være en del av.

Noe av det vi husker best fra kvelden, var da Else fortalte litt om reisen frem til å bli eier av Dølen Hotel.

–  Jeg var 17 år da jeg hadde mitt første møte med Dølen. Da fikk jeg sommerjobb, og jobbet etter det egentlig på Dølen frem til jeg var tobarnsmor og i 20-årene. Så gikk jeg over til bank og finans.

 – Du er blitt hotelleier, Olsen!

– Du er blitt hotelleier, Olsen! Foto: Geir Daasvatn

Øyvind var kokk på Color Line og Else jobbet fortsatt i finans da de begynte å snakke om å eie Dølen Hotel. Else fortalte om lange dager med mange gode argumenter, for å få med seg Øyvind på at dette kunne være en god ide og noe gøy de kunne gjøre sammen. Han myknet opp litt etter hvert, men skepsisen var i aller høyeste grad til stede.

Den dagen de faktisk fikk tilslag på budet sitt, ja da var Øyvind på jobb på sjøen uten mobildekning. Else prøvde å få tak i den nye hotelleieren for å for å fortelle de gode nyhetene. Det var ikke bare enkelt, men da hun endelig fikk tak i ham foregikk samtalen noe slik:

– Vi er blitt hotelleiere, Olsen!!!….pip pip pip, etter mange forsøk på å få tak  i ham var reaksjonen på beskjeden at han la på telefonen med ei gang.

Da Øyvind tok sine første steg inn på Dølen, fikk han nærmest panikkanfall da han så hva de hadde gjort. Det var en fantastisk historie, og latteren runget i salen mens Else fortalte. Etterfulgt av vittige kommentarer fra konferansieren, var det mange som hadde vondt i magemusklene etter denne sekvensen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Velfortjente blomster til Else, som nå bringer de stolte hotelltradisjonene videre sammen med sin Øyvind. Foto: Geir Daasvatn

 Avslutt Heilt vilt på Evje med oktoberfest på Dølen

Så kunne vi fortalt mye mer fra kvelden. Men vi velger heller å sette fokus på det som skjer i dag. Da vi snakket med Else fredag ettermiddag var det travelt:

– Det går i et i restauranten og vi har egentlig mye folk som har kommet tilreisende til Evje kun for å handle, spise og kose seg, det er jo veldig moro.

Det er mye som skal forberedes til begivenheten i kveld  lørdag 3. oktober. Da kan du nemlig avslutte helgen med å være med på den tradisjonsrike Oktoberfesten på Dølen.

– Vi klarer nok å få presset inn et par gjester til på middagen. Men nå er vi nær full kapasitet, så det blir enda en festaften på Dølen, forteller den sympatiske hotelleieren.

Vi gratulerer Else og Øyvind sammen med deres ansatte med hundreårsjubileet, og takker for flotte opplevelser. Så vil vi gratulere med en heilt vill helg, og håper den avsluttes med et brak i kveld!

Hjemmesiden til Dølen Hotel

Del "Dølen i 100!"