Enorm stemning da Bjøro Håland og alle deltakerene avsluttet kvelden sammen. Foto: Geir Daasvatn

Drømmekveld med Talentiaden – og Bjøro!

For en livsglede! Talentiaden til Fredagsklubben på Evjemoen Kino & Scene fredag kveld var en nydelig forestilling som rørte ved hjertet.

Over 170 mennesker samlet seg i kinosalen for å få med seg den årevisse forestillingen. Fredagsklubben på Evje står bak arrangementet. Klubben er tuftet på frivillig arbeid fra veldig mange privatpersoner, med Emma Kristine Leesland og Siv Erna Berntsen i spissen.

Jeg syns det er veldig vanskelig nå etterpå å skrive noe bra eller klokt om opplevelsen. Jeg blei tankefull mens jeg satt der i salen, og det ene glansnummeret etter det andre blei framført på scenen. Vi har alle vår plass i verden, enten utgangspunktet er sånn eller slik. Vi må prøve å ta vare på hverandre. Hjelpe og støtte hverandre opp og fram. Kanskje tenkte jeg litt på Einar Skjæraasens vakre dikt «Du skal itte trø i graset»:

Du ska sjå deg for og akte
alt som flyg og spring og gror.
Du er sjøl en liten vek en,
du treng sjøl en storebror.

Saken fortsetter under bildet

Wenche & Alice vant veldig fortjent «Sjarmørprisen», etter en fenomenal oppvisning av «Kjerringa med staven». Foto: Geir Daasvatn

Det var over 20 innslag i løpet av de tre timene forestilllingen varte. Det var sang, dans, teater, ja alt som har med show og underholdning å gjøre. Dommerpanelet bestod av Henning, Kristina, Kjetil, Malin, Ingrid, Eva og Stian. De må ha hatt en veldig vanskelig jobb med å plukke ut de beste framførelsene.

Neri leser dikt med innlevelse! Foto Geir Daasvatn

Men til slutt kom de fram til noen gode avgjørelser. Neri Bygland fra Evje fikk 3. plass etter sin inderlige framføring av det tonesatte diktet «Udyrets sorg». Jeg kjenner Neri best fra fotballbanen, der han av og til er min – intense – co-trener når vi spiller kamp. Da er det helst taktiske disposisjoner og humørfylte replikkutvekslinger som er i sentrum. Nå var det spesielt å se Neri i det dypeste alvor, tydelig grepet av diktet han fremførte.

Saken fortsetter under bildet

Petter framfører «Bare så du vett det!». Foto: Geir Daasvatn

Spenningen i salen steg enda et hakk etter at Neri hadde fått utlevert plaketten som var bevis på den fine 3. plassen. Hvem skulle erobre 2. plassen?? Det blei til stor glede hos alle Petter med en tøff framføring av «Bare så du vett det!»

Nå kokte det i salen, og spesielt på scenen der alle deltakerene hadde samlet seg. Bestemann denne festkvelden skulle kåres, og få overlevert vandrepokalen fra i fjor. Jubelen stod i taket da Svein Klev fra Hellemyr i Kristiansand blei utropt som vinneren av Talentiaden 2018! Svein hadde levert en inderlig fin versjon av «Amazing Grace» tidligere på kvelden, og nå måtte han gjenta prestasjonen én gang til. Det klarte han med glans.

Saken fortsetter under bildet

Svein  framførte «Amazing Grace» så vakkert, så vakkert. Han erobret 1. plassen med den inderlige sangen. Foto: Geir Daasvatn

Bjøro er helten!

Mange støtter opp om det fine, og utrolig viktige, arbeidet til Fredagsklubben. Det var stort for alle at countrystjernen Bjøro Håland kom til Evjemoen for å være med på festen. Bjøro er veldig populær i «fredagsklubbmiljøet», og stemningen blei bortimot elektrisk i salen da han entret scenen mot slutten av arrangementet. Bjøro skapte en helt spesiell kontakt med publikum. Det var rørende å se den hengivenheten deltakerene viste for ham da alle samlet seg på scenen til et glansnummer til slutt. Bjøro har spilt på noen av de største scenene i verden. Mon tro om ikke det å spille for Fredagsklubbens medlemmer på Evjemoen Kino & Scene kan være en like fin opplevelse? Bjøro så i hvert fall ut til å trives utrolig godt i dette miljøet!

Saken fortsetter under bildet

Bjøro. Foto: Geir Daasvatn

Gode støttespillere sikrer økonomien

Talentiaden er et svært arrangement, som koster økonomisk. Men Fredagsklubben har mange gode foreninger, bedrifter og forretninger som støttespillere. Denne gangen var det Sparebanken Sør ved Eva Haugland Åsland, Folkeakademiet, Den kulturelle spaserstokken, Setesdal Brannvesen IKS, Rørlegger Ragnar Aas, Setesdalstrykk, Stylt, Intersport Evje, Spisekroken, Anne Grethes Salong, Gofoten, Pernille Kafe, Norli Bokhandel, Evje Bowling, Rema 1000, Setpro ved Unik og Kruse Smith.

Frivillige utfører jobben

I tillegg til økonomien, blei det utført et svært dugnadsarbeid for å få gjennomført arrangementet. Musikerene var hentet fra øverste hylle: Geir Kongshaug og Even Øygarden fra Tenderleaves i Kristiansand kom helt til Evje for å backe opp utøverene. Tøft! Per, Jan Terje, Torgrim og Jan Inge var frivillige brannvakter. Bjarte Frøysnes var ansvarlig for lyden. Per Lunden styrte lyset på scenen. Mange andre frivillige stilte også opp, i kiosken, som ledsagere og masse annet. Det er fint å se at et så viktig tiltak som Fredagsklubben, og Talentiaden, har mange gode hjelpere.

Å sjå ei verd i eit sandkorn

Som nevnt i innledningen, har jeg ikke så mye forstandig å melde fra det fine arrangementet. Jeg er ikke noe særlig kjent med arbeidet i Fredagsklubben, og har knapt musikalske evner. Så noen bedømmelse av kvaliteten på innslagene er det umulig for meg å gi. Men sjøl har jeg et slags livsmotto, et bitte lite dikt av William Blake, som har betydd mye for meg og vært med på å forme mitt syn på livet. Det diktet passer ekstra godt til å oppsummere hva jeg syns var så fantastisk fint med Talentiaden på Evjemoen fredag kveld, og med alle de gode menneskene som opptrådte der:

Å sjå ei verd i eit sandkorn
og ein himmel i ein vill blomst,
halde det uendelege i handa
og det evige i ein time.

High Five! Foto: Geir Daasvatn

 

Del "Drømmekveld med Talentiaden – og Bjøro!"