En snartur innom Breistøl & Falkgjerdet

Vi har vært en aldri så liten stopp innom Arnold Falkgjerdet, i hovedkvarteret til entreprenørfirmaet Breistøl & Falkgjerdet Maskiner hvor han er daglig leder.

Arnold og Osmund Breistøl hadde hvert sitt firma og hver sin maskin i 2005. Men de slo seg sammen og stiftet akseselskapet Breistøl & Falkgjerdet Maskiner i 2007. Firmaet har hatt en strålende utvikling siden oppstarten, og teller i dag 10 ansatte og rundt hele 25 maskiner med stort og smått.

Det har blitt en del investeringer i utstyr, slik at vi ikke er avhengige av andre for å klare jobbene eller å flytte maskiner og utstyr fra plass til plass. Investeringene i maskinparken gjør at vi kan ta alt av oppdrag, og gjøre ting effektivt og på en fleksibel måte, forklarer Arnold.

B & F Maskiner har lokaler med garasje og verksted sentralt på Verksmoen.

Vi har jo med tiden vokst litt ut av plassen. Men vi har mye utstyr ute i området, og maskinene er egentlig bare innom for service og reparasjon.

B & F Maskiner har også en næringstomt oppe i det svær grustaket på Moseid.

Vi står i et rimelig nytt verksted nå. Det var en dramatisk natt for omtrent to år siden, da det var brann i verkstedet. Det er bare rammen på bygget som står igjen etter brannen.

Vi ble jo uten lokaler i lang tid, men har nå et bygg som er tilpasset driften. Så det ble veldig greit til slutt. Men det blir mye ekstraarbeid når slikt skjer, sier Arnold

Arnold kan også fortelle at det var lokale firmaer som sto for gjenoppbyggingen. De lokale bedriftene er serviceinnstilte og fleksible, og alltid opptatte av å gjøre en god jobb.

– Det er konkurransedyktige priser og det meste kan ordnes i bygda, kostaterer den sympatiske bedriftseieren.

En viktig lokal aktør

Tor Reidar Vasland (t.v.) og Arnold Falkgjerdet på tomta der B & F Maskiner nå er i full gang med grunnarbeidet til det nye skolebygget. Foto: Geir Daasvatn

Breistøl & Falkgjerdet Maskiner har mye arbeid i kommunen og rundt omkring i distriktet.

Det blir noen småturer til byen og Åseral når det skjer noe. Men det hender også hele tiden noe på Evje, og det er jo positivt for oss som entreprenører, smiler Arnold.

Firmaet har hatt mange store oppdrag. B & F Maskiner hadde grunnarbeidet på svære prosjekter som Evje Fengsel og Evjehallen. Nå er de også i gang for fullt med grunnarbeidet på det store skoleprosjektet oppe på Sindremoen for Smeland Byggservice. Kommunen er byggherre. Arnold er rask med å skryte av samarbeidet med Smeland og KW-bygg som de har hatt flere prosjekter sammen med.

Det er veldig enkelt å jobbe med alle de lokale firmaene. Det er så smidig og enkelt når vi kan ordne ting lokalt.

B & F Maskiner har hatt mye arbeid for Evje og Hornnes kommune, og Arnold har kun positivt å si om samarbeidet med kommunen.

– De er løsningsorienterte og greie å samarbeide med. Det er som regel alltid noe uventet som skjer på slike store prosjekter. Men de er lette å kommunisere med, og vi blir fort enige om gode løsninger når uventede hindringer må ryddes av vegen.

B & F Maskiner i full sving med grunnarbeidet til Evje flerbrukshall 22. mars 2016. Foto: Geir Daasvatn

Den lokale entreprenøren har også kontrakt med Statens vegvesen som ligger fast og gir arbeid. Vi i OpplevEvje synes det er veldig spennende at B & F Maskiner skal gjøre en del arbeid på sykkelrute nr. 3 som går gjennom hele Setesdal. Det er gode nyheter for oss at en så solid aktør skal i sving på denne skatten av en sykkelrute som vi tidligere har omtalt i en større reportasje.

Eiendomsutvikling

Under driften har B & F Maskiner også et eget selskap sammen med KW-bygg som utvikler eiendommer i bygda. Det er blant annet utbyggingen av boligfeltet oppover i Hornåsen. Det nye hyttefeltet på Runebergodden helt nord i kommunen er de også sammen om. Dette er så store og omfattende prosjekter, at vi nesten må komme tilbake med mer om dem i en egen sak på et litt senere tidspunkt.

Tiden går fort i godt selskap! Vårt lille besøk har gitt oss gleden av å bli enda bedre kjent med det solide firmaet, som virkelig er med på å sette sine avtrykk i bygda. Vi er takknemlige for at de vil med på treårs-avtalen og ha en oppføring i bedriftsregisteret vårt, og gleder oss til å følge med Arnold og gjengen litt ekstra tett i fremtiden. Du kan lese enda mer om bedriften når bedriftsoppføringen kommer på plass om ikke så lenge.

—————————————-

Vil DIN bedrift ha besøk av oss for en reportasje? Ta kontakt på Facebooksiden vår eller med Leif Jørgen på 476 99 295 eller leif.jorgen.versland@oppfrisk.no.

Del "En snartur innom Breistøl & Falkgjerdet"