Leif Jørgen Versland i Frisk og John Gunnar Halleland i Setesdalsbudet ved en tidligere trivelig anledning. Foto: Geir Daasvatn

Et Friskt samarbeid!

Vi har vært innom Frisk sine kontorer i Sentrumsbygget for en liten prat med to av våre kunder. Begge har en oppføring i bedrifts- oversikten vårDen ene er godt kjent for alle fra Kristiansand til Hovden, nemlig Setesdalsbudet. De var representert ved sjefen selv, John Gunnar Halleland.

Vil du vite mer om Setesdalsbudet, sjekk her. 

Vil du vite mer om Frisk og hva de holder på med og hvor de holder til, les her. 

John Gunnar var i Frisk sine lokaler for å gjennomføre jobbintervju til flere ledige stillinger i det travle firmaet sitt. Hvordan han havnet her må vi jo prøve å få litt klarhet i:

– Jeg hadde behov for folk veldig kjapt. Derfor ringte jeg Leif Jørgen hos Frisk for å høre om de hadde noen aktuelle kandidater på sin liste. Jeg har veldig god erfaring med å bruke Frisk fra tidligere, så det var verdt å ta en telefon.

Det er to pratsomme mennesker vi har med å gjøre her, og Leif Jørgen er ganske rask med å skyte inn:

– Vi har til enhver tid nesten 50 personer på listen vår som vi skal prøve å hjelpe ut i arbeidslivet. Variasjonen i kompetanse og erfaring er stor. Vi blir godt kjent med menneskene vi jobber sammen med. Da er det fort gjort å gjøre en vurdering på om vi kan ha en kandidat som matcher det arbeidsgiver spør etter. 

Gjensidig utprøving

Han fortsetter:

– Så har vi også virkemidler som gjør at vi kan få til en uforpliktende gjensidig utprøving. Denne perioden er jo viktig for de utvalgte, for å kjenne om det er en jobb de kan trives med. Det er  også viktig for arbeidsgiver å se om vedkommende kan tilegne seg den kompetanse som trengs for å utføre arbeidet. I svært mange tilfeller får vi en god match og det blir ordinær ansettelse.

Det har gått fort i svingene i dialogen mellom Setesdalsbudet og Frisk. 

– Etter henvendelsen tidlig sist uke har vi gjennomført flere intervjuer. Jeg har spart mye tid og ressurser ved å benytte meg av Frisk, og kommer til å fortsette dette samarbeidet om det skulle være behov i fremtiden, forteller John Gunnar.

Bilene til Setesdalsbudet har en kjempefin dekor. Du SER disse bilene når de er på tur oppover eller nedover dalen. Foto og design er ved Marcel Tiedje fra Valle. Foto: Setesdalsbudet

Omstillingsevne

Uforutsette hendelser kan skje i alle bedrifter, og spesielt i den tiden vi er inne i nå. Det er usikkerhet i mange bransjer, og stadig flere må tenke alternativt arbeid i forhold til kompetansen de innehar. Et nøkkelord i dagens arbeidsliv er blitt omstilling. Det er viktig å kunne omstille seg raskt ut ifra hva markedet og samfunnet etterspør. Det er en tøff tid for både arbeidsgivere og ansatte flere steder i Norge nå under pandemien.

– Vi har veldig mange meget kompetente mennesker i vårt system, forteller Leif Jørgen. Det er mange grunner til at folk kan slite med å komme inn i arbeidslivet igjen. Så det er veldig gøy når vi kan få til et slikt samarbeid med lokale bedrifter. Vi tar gjerne imot telefoner fra bedrifter som vurderer å rekruttere nye medarbeidere. Vi må sammen jobbe for å gi mennesker muligheter, avslutter han. 

Er dette noe din bedrift vil vite mer om, kan du kontakte en av jobbveilederne i Frisk. Du kan ringe Wenche på tlf 402 37 886 eller Leif Jørgen på 476 99 295.

Del "Et Friskt samarbeid!"