Europris Vårcup på Evje stadion lørdag 5. mai!

Lørdag 5. mai er det ny barnefotballfest på EHbanen på Evje! Europris Vårcup, det største arrangementet i Otra IL fotball hvert år, er for jenter og gutter 8-12 år. Fotballgruppa venter rundt 100 lag og 800 barn på Evje stadion cuplørdagen.

Starta i det små

Europris Vårcup starta som ei lita «miniturnering» i 2012. Det var tidligere styremedlem i fotballgruppa Pål Danielsen som drog i gang  opplegget. Han var også turneringsleder til og med 2016. Det året deltok rekordmange 110 lag og 900 barn. Fra 2015 gikk Europris Evje inn som hovedsponsor for turneringa.

5-årsavtale med Europris Evje

Europris har kjøpt retten til cup-navnet til og med 2022. For dette og en del andre rettigheter vil Europris Evje tilføre fotballgruppa 500 000 kroner i 5-årsperioden. Otra IL sin hovedsponsor Evje og Hornnes Sparebank er også som alltid en god støttespiller. Banken har vært hovedsponsor for idrettslaget helt siden 1983, i 35 år! I disse dager er hovedstyret i Otra IL og banken i ferd med å ferdigstille en ny hovedsponsoravtale, som vil forlenge samarbeidet til 38 år. Mange andre firmaer og bedrifter i bygda har vært velvillige sponsorer og støttespillere for arrangementet gjennom årene. I 2018 er det Dekkomsetning AS på Hornnes og Extra Evje som er «gullsponsorene». Ove Kjetså i Kjetså Design yter hjelp og bistand med den grafiske profilen.

Tirsdag 20. februar sendte fotballgruppa ut invitasjon til cupen til alle klubbene i Agder. Normalt er det en overvekt av lag fra indre bygder som er med. Spesielt gøy er det når mange lag fra Setesdal blir med. Men tidligere år har det vært lag helt fra Flekkefjord til Grimstad. Nå i 2018 vet arrangøren alt at det kommer lag fra Sirdal. Så når påmeldingsfristen går ut søndag 1. april, vil nok hele Sørlandet være representert.

Hilde er sjefen

– Nå er invitasjonen sendt ut, og det blir utrolig spennende å følge med når påmeldingene begynner å komme inn. 90 lag og 700 spillere som i 2017 er bortimot det vi kan klare. Kanskje kan vi presse inn noen lag til, så vi tangerer rekorden fra 2016 med 110 lag. Men da stopper banekapasiteten flere lag, sier turneringsleder Hilde Brenna Bjorå til OpplevEvje.

Hilde har overtatt vervet som leder for cupen etter Geir Daasvatn, som vikarierte i 2017 etter at Pål Danielsen flyttet til Kristiansand med familien. Geir kan dermed konsentrere seg meir om vervet som leder i fotballgruppa, og de mange andre oppgavene han utfører der.

– Jeg er utrolig glad for at Hilde har tatt på seg dette viktige vervet i fotballgruppa. Hun er veldig ryddig og har oversikt og kontroll på alle de oppgavene og detaljene som må være dekket og på plass for at et slikt stort arrangement skal bli vellykket, sier Geir.

Cupkomité

Til å hjelpe Hilde med gjennomføringen av arrangementet er Tore Tveit kiosksjef, Siv Høiland påmeldingssjef, Jon Gunnar Kjetså sponsormann og ansvarlig for speakertjenesten og Geir Daasvatn ansvarlig for kampoppsettet og ellers alt-mulig-mann. Komitéen har hatt flere møter i vinter, og er godt forberedt.

Sammen med de 700-900 barna kommer mange foreldre, foresatte, søsken og andre støttespillere. Otra IL har tidligere beregnet seg fram til at 1500-2000 ekstra mennesker kommer til Evje denne dagen. Det burde være en gylden mulighet for flere enn fotballgruppa selv og cupsponsorene til å lage litt ekstra ut av dagen og handelen i Evje sentrum!

Overskuddet til klubbhus

Europris Vårcup gir et betydelig økonomisk overskudd. Overskuddet blir ikke brukt til daglig drift i fotballgruppa, men til å utvikle aktivitetstilbudet i kommunen vår videre. Første store prosjekt for fotballgruppa sin del nå er bygging av nytt klubbhus ved Evje stadion. De pengene som er kommet inn på Europris Vårcup gjennom årene, står i følge fotballeder Geir Daasvatn på bankkonto og vil være en viktig del av finansieringen av det nye samlingsstedet på Evje stadion. Hvis alt går etter planen, skal utbyggingen være et samarbeidsprosjekt der også O-gruppa, sykkelgruppa og hovedlaget i Otra IL deltar, sammen med Evje og Hornnes Røde Kors og Evje og Hornnes Sanitetsforening.

 

 

 

 

Del "Europris Vårcup på Evje stadion lørdag 5. mai!"