Fakkeltog i Evje sentrum 20. desember 2018. Foto: Geir Daasvatn

Evje i vekst

Det er så vidt røyken har blåst bort etter en flott avslutning på et veldig godt år for bygda vår. Vi har rukket en aldri så liten runde, og har pratet med både politikere, besøkende, fastboende og næringsdrivende.

Stemningen er god

Fellesnevneren for det fleste er at stemningen er god og optimismen stor. Veksten i handel ser ut til å ha spredt seg greit innenfor alle bransjer. Julehandelen som vi var litt spente på siden naboene satset så knallhardt, er stabilt god, med vekst hos de vi har snakket med. Vi er i en helt unik posisjon som handelssenter i indre Agder, og det ser ut som om den positive utviklingen vil fortsette. Stemningen i Evje Handel og Serviceforening er offensiv og positiv, og de har lovet å komme med enda flere sprell i 2019.

Ordfører Bjørn Ropstad er en av mange bygdefolk vi har truffet og hatt interessante diskusjoner om bygdas fremtid med. Foto: Geir Daasvatn

Vekst og utvikling

Vekst og utvikling kommer ikke gratis. Det kreves hardt og målrettet arbeid fra mange hold, for at Evje og Hornnes skal være en god plass å bo og besøke. Det er små forhold, og vi er avhengige av en offensiv innstilling og engasjementet fra hver enkelt som bruker tiden på å prøve å skape noe på Evje.

Mye skjer på Evjemoen

Vi har en rivende utvikling på Evjemoen. Det skjer store ting med Evjeklinikken, Evje Folkehøgskole, fengselet, arrangementer og mye mer som kommer til å ha en enorm positiv betydning for bygda. Vi kommer tilbake med mye mer om Evjemoen og festivalområdet der, og hva som foregår på Evjemoen etter en prat med driftslederen Tore Tveit mot slutten av neste uke.

Evje Folkehøgskole under bygging på Evjemoen i desember 2018. Foto: Geir Daasvatn

Noen endringer som påvirker handel

Selv om veksten er god, er marginene i handel under press. Det skal være lønnsomt å drive butikk, for å kunne betale de ansatte og å kunne ta ut lønn uten å jobbe seg i hjel. Vi må være tilstede når kundene er der. Tidligere i høst ble det fremmet forslag om endringer i åpningstidene i Evje sentrum. Disse endringene trådte i kraft denne uken, og det er det nok ikke så mange som har fått med seg det.

De fleste butikkene i sentrum stenger nå klokken 18.00 på fredager, i stedet for klokken 19.00 som det var i 2018.

Hva skjer så med OpplevEvje i 2019 ?

Det blir litt møtevirksomhet de første ukene nå, for å finne den riktige vegen videre. Prosjektperioden er over, og vi må prøve å finne en driftsform som gjør at vi får fortalt og vist frem det vi og dere mener er viktig for bygda. På samme tid er vi nødt til å legge opp driften slik at vi også kan ta oss litt betalt for jobben vi gjør. Det har blitt dugnadsarbeid for mange hundre tusen så langt, og vi i prosjektet er litt for opptatte ellers i hverdagen til at driften kan foregå slik. Vi møter positive næringsdrivende og politikere, så vi har god tro på at vi sammen skal få til noe bra. For Evje er stadig i utvikling, og det er alltid noe å fortelle eller vise frem.

Det har blitt hundrevis av timer med besøk, reiser og møter i mange varianter i 2018. Det har vært utrolig spennende og givende å få lov å bli enda bedre kjent med nye mennesker, virksomheter, turmål og severdigheter.

Prosjektleder Leif Jørgen Versland (t.v.) og bladfyken Geir Daasvatn har vært litt betuttet de siste dagene. Men nå er pågangsmotet tilbake der det skal være, og guttene ser fram til nye eventyr! Foto: Privat

Vi begynner året med en lei nedtur etter teknisk svikt på hjemmesiden
Ved en rutinemessig oppdatering av nettsida vår OpplevEvje.no forleden, forsvant dessverre alle nyhetssaker og turmål/severdigheter lagt inn etter 1. november. Det er et svært og tidkrevende arbeid som er borte vekk. Det er også mange lenker til dette innholdet, på Facebook og andre steder, som da ikke fungerer lenger. Men nå gyver vi bare på videre, med produksjon av nye saker og mer innhold. Vi vil også komme i gang igjen for fullt med å lage flere bedriftspresentasjoner. De turløypene som er borte vekk kan vi sikkert få laget på nytt, når vi bare får tenkt oss litt om. Og – ikke minst – det er masse spennende som skjer i bygda vår i 2019 som vi har tenkt å følge nøye med på og skrive gøye saker om. Vi beklager de brutte lenkene, og at masse flott stoff om heimbygda vår er forsvunnet i løse lufta. Men vi håper du er med oss videre på nye eventyr 💝

Del "Evje i vekst"