Sommeravslutning for Evje Kameraklubb. with Elisabeth Tellefsen, Trond Risdal, Jorunn Tove Høiland, Øyvind Eftevand, Olaug Bratteli, Ellen Karin Rosseland, Sigbjørn Sandnes, Kathe Merete Kjetså and Vegard Moi. Foto: Frank Egil Reise

Evje Kameraklubb satser friskt videre!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Torsdag kveld holdt Evje Kameraklubb årsmøte i Årdalshallen på Byglandsfjord. Avtroppende leder Trond Risdal kunne fortelle mye fint fra året som gikk. Ny leder Kathe Merete Kjetså gikk straks i gang med å planlegge spennende aktiviteter for 2020.

I 2019 har Trond Risdal vært leder av Kameraklubben. Han har hatt med seg Kathe Merete Kjetså (nestleder) og Ellen Karin Rosseland (styremedlem/sekretær).

Trond ønsket ikke gjenvalg. I hans sted rykker Kathe Merete Kjetså opp som leder. Med seg i styret for 2020 får hun Emma Carola Hills (kasserer) og Ellen Karin Rosseland (styremedlem/sekretær).

Jorunn Tove Høiland og Trond Risdal fra Kameraklubben solgte klubbens julekalender på julemarkedet i desember 2018. Foto: Geir Daasvatn

Medlemmer

Evje Kameraklubb har 14 medlemmer for tiden. Det er en trofast gjeng som møtes med jevne mellomrom. Nye medlemmer er hjertelig velkommen! Medlemskontingenten er kun 300 kr i året.

Gjennom medlemskapet i Evje Kameraklubb er man også medlem i Norsk Selskap for Fotografi (NSFF), og kan nyte godt av de medlemsfordelene som oppnås gjennom dette. For eksempel har alle medlemmer i NSFF gode rabatter ved bildekjøp hos CEWE Japan Photo.

Medlemsmøter med ulike tema

Klubben hadde seks medlemsmøter i løpet av 2019. På møtene har de ivrige hobbyfotografene diskutert teoretiske eller praktiske temaer innen fotokunsten. Et temmelig fast innslag på møtene var også kåring av «Månedens bilde».

Turer

Det er mange gode forslag til spennende turer som dukker opp i løpet av året. Men av praktiske grunner er det ikke så lett å samle folk. I 2019 ble det derfor bare gjennomført én stor fellestur; til den fantastiske Gloppefossen i Veiågjuvet i Valle. Gloppefossen er Setesdals høyeste, med et fall på rundt 280 meter. Et eldorado for fotografer!

Deltok i verdensmesterskapet!

Evje Kameraklubb deltok i FIAP sitt verdensmesterskap for fotoklubber. Det gikk av stabelen i slutten av november 2019. Det ble ikke noen topplassering, men sannelig heller ikke sisteplass! På årsmøtet mente noen å huske at klubben var blitt nr. 187 av 207 deltakere. Ett av totalt 20 innsendte bilder ble antatt i konkurransen.

Markedsførte bygda og Setesdal i sommer!

Trond Risdal sitt fantastiske foto av Bjoren ved Bygland Brygge var med på å løfte opplevelsen i Infobygget i sommer, sammen med mange andre. Foto: Geir Daasvatn

Seks av medlemmene i klubben hadde bilder utstilt på Infosenteret til OpplevEvje i Evje sentrum i to sommermåneder. Det var et stort besøk på Infosenteret, av både utenlandske og norske turister. I tillegg kom mange bygdefolk innom alene for å kikke på bildene. Tilbakemeldingene var meget gode. Mange turister fra Nederland, Tyskland, Belgia og andre land ble mektig imponerte over det vakre landskapet i nedre Setesdal, og – ikke minst – over kvaliteten på bildene.

Støtte fra Evje og Hornnes Sparebank og kommunen

Kameraklubben fikk 5.000 kr i støtte fra Evje og Hornnes Sparebank for bruk til rammer på utstillinger. Evje og Hornnes kommune bidrog med 1.864 kr i kulturmidler.

Satser friskt videre, men ønsker flere medlemmer!

– Vi kan se tilbake på 2019 som et fint år for fotoklubben vår, oppsummerte Trond. Dog har det vært litt varierende oppmøte på og interesse for medlemsmøtene. Kanskje bør vi diskutere noen strategiske endringer i 2020, slik at vi kan få økt interessen hos medlemmene enda noen hakk. Vi har grei økonomi, men ønsker oss alltid flere medlemmer!

 

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Del "Evje Kameraklubb satser friskt videre!"