Evje Legesenter på Evjeheimen fra 25. november!

På bildet fra legesenteret ser vi f.v. enhetsleder helse og familie Sigmund Olav Syrtveit, Iram Mohamad, Ivana Golubovic, Hilde Stubseid, Trond Berg-Larsen, Arooj Asghar Parveen og kontorleder Rannveig Roland.

Fra og med  i dag onsdag 25. november er legetjenesten i Evje og Hornnes på plass i nye lokaler på Evjeheimen. Inngangen er midt på bygget. Fire fastleger, Lis1-lege (tidligere kalt turnuslege), hjelpepersonell og kommuneoverlege Åsulv Horverak skal heretter ha Evjeheimen som sin base. Alle leger og hjelpepersonell på legekontoret er kommunalt ansatte. Legekontoret på Verksmoen er nå stengt. Flyttingen realiserer tanken om et helsehus; med legetjenesten, helsestasjonen, hjemmesykepleien og sykehjem under samme tak.

Finn kontaktinfo og annen viktig informasjon om Evje legesenter på hjemmesiden til Evje og Hornnes kommune

Dagen før dagen møtte vi enhetsleder familie og helse, Sigmund Oav Syrtveit, til en liten omvisning i de nye lokalene. Skiltene var enda ikke kommet opp på utsiden av Evjeheimen. Det skjer om veldig kort tid. Men inngangen til legesenteret er altså midt på Evjeheimen, rett fram for parkeringsplassen. Så er helsestasjonen flyttet noen meter inne i Evjeheimen, for å gi plass til legetjenesten. Inngangen til helsestasjonen er nå til venstre på bygningen.

Evje Legesenter

Det var en stolt Sigmund Olav som viste oss rundt i de nye lokalene sammen med kontorleder Rannveig Roland.

Evje Legesenter ble som kjent etablert 1. september 2019, da det private Evje Legesenter DA på Verksmoen og det kommunale Evjeheimen legekontor ble slått sammen til ett kommunalt legekontor.

Les mer om sammenslåingen her

I en tid etter sammenslåingen har det vært legekontor både på Verksmoen og Evjeheimen. Fra nå er legetjenesten altså samlet på Evjeheimen. Det er pr. dato full dekning med fastleger i kommunen. Legene er Trond Berg-Larsen, Ivana Golubovic (vikar til 20. april 2021), Hilde Stubseid, Arooj Asghar Parveen (vikar frem til 1. januar 2021) og Lis-1 lege (turnuslege) Iram Mohamad. Åsulv Horverak er kommuneoverlege.

– Det er selvfølgelig en stor fordel at hele legetjenesten i kommunen nå blir samlet på ett sted, understreket Sigmund Olav. Det er også veldig bra at vi nå får til det vi kaller et helsehus. Det blir en samlokalisering av legetjenesten, helsestasjonen, hjemmesykepleien, kommuneoverlegen og Evjeheimen. Det er mye enklere å samarbeide på tvers av fagfeltene, når alle har arbeidsstedet i umiddelbar nærhet av hverandre.

Det er lyst, flott og moderne i det nye legesenteret. Foto: Geir Daasvatn

Det var så mye nytt og spennende å sette seg inn i på rundturen vår, at vi langtfra fikk med alle detaljer. Men det er blitt virkelig lyst og fint inne i det nye legesenteret! Etter inngangen er det et stort og trivelig venterom og resepsjon. Inn til venstre har alle legene hvert sitt kontor. Det er også laboratorium og andre nødvendige funksjoner. I tillegg er det ledig kontorplass, om det på sikt skulle bli aktuelt med flere leger. Inn til høyre ligger legevakta med eget legekontor. Ambulansetjenesten har egen inngang fra baksiden av Evjeheimen, og ambulansen kan parkere under tak rett ved denne inngangen. Betalingsautomaten som mange kanskje kan finne litt besværlig å betjene etter at legebesøket er avsluttet, er utstyrt med ringeklokke så du kan påkalle hjelp fra resepsjonen hvis du skulle trenge det. Alt et lagt veldig greit til rette her, for mennesker i alle aldre.

Kontorleder Rannveig Roland smilte som ei sol på veg rundt i de nye lokalene:

– Alt er utrolig praktisk lagt til rette nå. Det har vært hektiske dager under flyttingen. Men vi stortrives alt, og gleder oss stort til å komme i gang her på Evjeheimen. Det er rett og slett gøy å gå på jobb!

På veg ut av legesenteret traff vi på vaktmester Notto Kjetså. Med et stort smil om munnen hjalp den sympatiske krossingen gladelig til med flyttingen.

– Vi har fått en fantastisk help av Notto og de andre vaktmesterene i kommunen i flytteprosessen. Uten dem hadde vi aldri klart å komme i stand i tide, sa en takknemlig Rannveig.

Notto har flyttet mange kolli de siste dagene, men var like blid som alltid! Foto: Geir Daasvatn

Helsestasjonen

Vi var også så heldige å få kikke innom jentene på helsestasjonen. Den ligger vegg i vegg med det nye legesenteret, men med egen inngang til venstre på Evjeheimen. Det har vært en stor flytteprosess der i 2–3 uker, siden helsestasjonen måtte flyttes for å gi plass til det nye legekontoret.

– Vi har fått kjempegod hjelp med flyttingen fra brukere og ansatte på psykisk helse. Det er vi veldig takknemlige for, understreket Sigmund Olav.

Vi skal innrømme at detaljkunnskaper om hva helsestasjonen steller med ikke er vårt sterkeste felt. Desto hyggeligere var det å få en prat og noen gode oppdateringer på det nye pauserommet. De som jobber her driver altså helsestasjon, med rådgivning og informasjon til foreldre og masse annet, skolehelsetjeneste, helsestasjon for ungdom 13-20 år og jordmortjeneste. Helsestasjonen for ungdom er åpen på tirsdager kl. 15:30-17:30. Da kan ungdom møte opp helt uanmeldt.

Det er seks fagpersoner, inkludert jordmor, som akkurat nå jobber ved helsestasjonen. Mari Haugen Abusland er ledende helsesykepleier. Veronica Frustøl er helsestasjonsekretær. Line Tjørhom Hestvåg, Siv Halldis Aas og Kristine Tøsse (vikar) er helsesykepleiere og Tone Tveitå er jordmor. Helsesykepleier Anette Honnemyr er også ansatt på helsestasjonen, men har for tiden permisjon.

Du kan lese masse mer om hva helsestasjonen steller med her

En stolt enhetsleder! Sigmund Olav Syrtveit sammen med Line Tjørhom Hestvåg (t.v.), Kristine Tøsse og Siv Halldis Aas. Foto: Geir Daasvatn

– Den aller største gleden ved dette spennende arbeidsfeltet er å jobbe med barn og ungdom, var jentene samstemte om.

De framhevet også de veldig varierte arbeidsoppgavene, slik at ingen arbeidsdag er lik, og ikke minst det enormt trivelige miljøet de har på arbeidsplassen sin. Vel er de nå flyttet 50–60 meter nordover i den svære Evjeheimen. Men det gode miljøet har de tatt med. Det er bare å ta en kikk på bildet over, så får du det bekreftet!

Vi må nok rett og slett ta en ny tur bort på Evjeheimen en gang, og lage noen litt grundigere presentasjoner av både legesenteret og helsestasjonen. Det var så moro å møte alle disse flotte menneskene, som hver eneste dag jobber for at vi skal ha en best mulig hverdag og en helse som fungerer så godt råd er. Men det meste av detaljer om det helsefaglige gikk oss egentlig hus forbi. For hver arbeidsplass vi er innom i bygda, blir vi bare mer og mer imponert over alle de dyktige og imøtekommende menneskene vi treffer. Vi er heldige i denne bygda. Tusen takk for at dere finst for oss!

Det fine venterommet for familier med barn på den «nye» helsestasjonen. Foto: Geir Daasvatn

 

 

 

Del "Evje Legesenter på Evjeheimen fra 25. november!"