Odden Camping 11. mai 2018. Foto: Geir Daasvatn

Fantastisk start på sesongen hos Odden Camping

Vi var på besøk hos Gudrun Skomdal Salvesen på idylliske Odden Camping på Evje fredag 11. mai. Det var et fantastisk sommervær, og plassen var nær ved å være fylt opp. Men det er ikke bare den høye beleggsprosenten nå i starten av campingsesongen Gudrun og hennes medarbeidere kan glede seg over.  Campingkomitéen i Norsk Bobil og Caravan Club har kåret Odden Camping til «Årets NBCC Topp Camping 2017»! Det var en høytidelig overrekkelse av prisen under en tilstelning på Odden Camping mandag 14. mai.

Travel helg

Gudrun hadde ikke så mye tid til å prate da vi var innom. Gjøremålene stod i kø. Hun eier campingplassen sammen med mannen Jørn Salvesen. De overtok plassen etter Tom Haugland i år 2000.

– Det er 90-100 bobiler innom denne helga, forklarer Gudrun. Det nærmer seg grensen på 120 plasser. I tillegg kommer de 80 faste plassene. I alt har vi 200 oppstillingsplasser. De holder en høy standard, med strømtilkobling. 55 av disse har asfaltert underlag. Faktisk tror jeg vi er en av de aller største campingplassene i Norge når det kommer til slike faste, asfalterte plasser.

At plassen er populær kan vi se med egne øyne, for hele tiden mens vi er på besøk siger det på med nye kjøretøyer.  I tillegg til plasser for bobiler og caravaner, tilbyr Odden Camping overnatting i to leiligheter og 22 hytter. Nær den vakre Fennefossen er det også et eget, opparbeidet areal med rundt 20 teltplasser.

Saken fortsetter under bildet

Gudrun Salvesen. Foto: Geir Daasvatn

Flest nordmenn

– De fleste gjestene våre er nordmenn, sier Gudrun. Trekker vi en sirkel med radius 200 km, kommer størstedelen fra steder innenfor dette området. Et tydelig trekk er at standarden og størrelsen på bobilene og caravanene stadig øker. Det skjer hele tiden en økning i levestandarden i samfunnet generelt. Det forplanter seg selvsagt også til bilparken, og ikke minst komforten som forventes på en campingplass.

Høy standard

Alle vi har snakket med, framhever nettopp den høye standarden på Odden Camping. Det er rent og pent overalt. Tre brukervennlige servicebygg/fellesbygg står til disposisjon for gjestene. Disse har kjøkken, toaletter, dusj og andre faciliteter man forventer å finne på en topp campingplass. Utendørs er det lekeplass og et populært trampolineanlegg for barna.

Mange ansatte

Odden Camping er en stor arbeidsgiver i Evje og Hornnes. Ved siden av Gudrun og Jørn, er det om lag 10 ansatte som jobber her i høysesongen. Mange har funnet seg veldig godt til rette med arbeidet, og kommer igjen år etter år.

Fredelig plass i vakre omgivelser

Vi spør Gudrun litt om hva hun tror gjestene setter mest pris på ved plassen.

– Naturen rundt oss, og elva som renner rett forbi, er selvsagt et stort trekkplaster. Vi har også lagt stor vekt på å beholde mest mulig av trærne på området. Trærne er med på å skjerme mot støy fra Evje sentrum og for vind. Nå om våren er de hus for fuglene, som synger og kvitrer så nydelig om morgenen. Nærheten til den vakre Fennefossen er også et stort fortrinn. Det er kort avstand til nydelige badeplasser, både på campingplassen og i nærområdet.

Saken fortsetter under bildet

Odden Camping ved Otra 11. mai 2018. Foto: Geir Daasvatn

Gjestene liker seg på Evje

– Nærheten til Evje sentrum er en stor fordel, sier Gudrun. Veldig mange av gjestene syns det er koselig med en spasertur opp i sentrum for å handle litt i noen av de mange butikkene.

Odden Hage

Et spesielt tilbud på Odden Camping er Odden Hage.  Det er en visningshage på ca. 8.000 m2 som ligger rett ved campingplassen. Hagen er anlagt med ulike tema-hager som en japansk inspirert hage, rosehage og mosehage. Her finner du også rododendron, fjellplanter, busker og trær, og dammer med koi- og gullfisk. Hagen blei anlagt i 2009. Gudrun har en grei forklaring på hvorfor de bygde den:

– Jeg har reist en del rundt omkring i den vide verden. Jeg har sett at alle store byer har en japansk hage. Da skal vi selvsagt ha en slik en på Evje også!

Fra terrassen på Odden Vertshus kan du sitte og skue utover det vakre hageanlegget. Det gir en fantastisk ro i sjelen.

Saken fortsetter under bildet

Sjelero. Odden Hage 11. mai 2018. Foto: Geir Daasvatn

Tilbake til «Årets campingplass»

Mandag 14. mai fikk Odden Camping altså den gjeve utmerkelsen «Årets NBCC Topp Camping 2017».

– Det har vært en meget god kvalitetsutvikling på campingplasser i Norge, skriver Bobil og Caravan Magasinet, og konkurransen om tittelen er knallhard.

Det er veldig gøy, og et stort kvalitetsstempel, at Odden Camping på Evje oppnår denne utmerkelsen.

Gudrun er grei og finner en stige til fotografen, så vi kan prøve å få til noen fine bilder fra høyden. Så løper hun avgårde for å ordne opp i noen av de tusen ting som hører med til det å drive en campingplass i toppdivisjonen.

Hjemmesiden til Odden Camping

Del "Fantastisk start på sesongen hos Odden Camping"