En av avdelngene i Oddeskogen barnehage jubler etter medaleseremonien i OL 28. februar 2019. Foto: Geir Daasvatn

Folkefest da Oddeskogen barnehage arrangerte OL!

Oddeskogen barnehage arrangerte tre dager til ende i slutten av februar de årevisse «Oddeskogen leikane». Gleden i barneøynene var fantastisk å se. Rammen rundt var fenomenal. Slik skulle alle OL være!

OL i Oddeskogen barnehage er egentlig et vinter-OL. Men etter mange dager med nydelig vårvær var snøen bortimot forduftet, og arrangøren måtte tenke nytt. I stedet for ski og akebrett ble det tre dager med hinderløype, hesteskokasting, bowling, stylter, ringspill og grande finale med sykling i «velodromen» utenfor barnehagen.

Et entusiastisk publikum praktisk talt løftet barna rundt sykkelløypa! Foto: Geir Daasvatn

Høytidelig åpning

Jeg var så heldig å bli invitert til å overvære avslutningsdagen torsdag 28. februar. Men lenge før det, tirsdag 26. februar, startet OL med høytidelig åpningsseremoni. OL-ilden ble tent, nasjonalsangen ble spilt over høyttaleranlegget og dagens øvelser og menyen ble presentert. Sist, men kanskje aller viktigst, fikk barna god tid til en solid oppvarming. Så var det bare å kjøre på med dagens program.

Publikum i ekstase under sykkelløpet

Da jeg var til stede under sykkelløpet på avslutningsdagen, var «gratishaugen» kjoka full av entusiastiske og høylytte supportere med flagg og raslende kubjeller. Entusiasmen til mammaer, pappaer og ansatte i barnehagen stod ikke noe tilbake for «galskapen» til de norske supporterene under VM på ski i Seefeld. Ut fra det enorme, mobile høyttaleranlegget dundret fengende musikk. Innsatsen var formidabel, og det lyste vilje omtrent ut av hvert pedaltråkk. Barna fikk en fantastisk moralsk støtte på veg rundt sykkelløypa, og det var ikke mangel på hjelp å få når sykkelen veltet eller kjørte seg fast i snøfonna. Mens jeg satt der og prøvde å ta noen fine bilder av starten på sykkelløpet, kunne jeg ikke annet enn å sende en tanke til det «ordentlige» OL. Hva om de som steller med de voksnes OL heller hadde prøvd å lage en slik ramme rundt sitt arrangement?

Det gnistret av innsatsvilje! Foto: Geir Daasvatn

Svært opplegg og masse moro!

OL i Oddeskogen barnehage er et stort og årevisst arrangement, som krever mye planlegging og en stor innsats i gjennomføringen. Det var utrolig gøy å se de som jobber i barnehagen i aksjon, og hvor entusiastisk de gikk inn for oppgaven.

– For noen heldige barn, tenkte jeg i mitt stille sinn mens jeg kikket forundret på hvor utrolig fint og omsorgsfullt ungene hele tiden ble fulgt opp. Det var mest så jeg fikk en liten klump i brystet, akkurat som når jeg er på fotballbanen og ser begeistringen i barneøynene der.

Før lunsj hver dag har det vært musikkinnslag, med sang og bevegelser som «OL-floka», «Baby shark», «Stopp, ikke mobb» og «Hode, skulder, kne og tå». Om ettermiddagen har det vært «after ski» på stua med fremvisning av bilder av dagens aktiviteter, frukt og lapper nydelig stelt i stand av Evje og Hornnes Sanitetsforening, og den beste dessert – is fra Hennig Olsen!

Internasjonalt arrangement!

Det er smått utrolig. Men deltakere fra hele 21 nasjoner var med i «Oddeskogen leikane»! Alt i alt stilte 110 barn opp i aktivitetene.

Begeistring! Å være i fysisk aktivitet er moro. Foto: Geir Daasvatn


Stor stemning under avslutningsseremonien

OL i Oddeskogen barnehage 2019 ble avsluttet med en flott, felles seremoni. Alle barna fikk medalje, og det ble tatt fine «lagbilder» av hver avdeling i barnehagen. Medaljene var det Evje og Hornnes Sparebank som hadde sponset. Så var det bare å hive innpå med grillpølsene til Farhang Muhammedamin, én av de mange ansatte som stilte opp med hele seg og gjorde «Oddeskogen leikane» i 2019 til en enestående aktivitetsfest for barna. Vi er heldige i denne vesle kommunen vår, som har så mange entusiastiske og dyktige voksne mennesker til å følge opp barna våre når de er i barnehagen. Det er en rikdom som vi kanskje ikke helt forstår.

Takk for at jeg fikk lov til å være med på det aller fineste OL jeg har opplevd i hele mitt liv!

Det er gøy å leike! Foto: Geir Daasvatn
Del "Folkefest da Oddeskogen barnehage arrangerte OL!"