Forsiktig lemping på tiltak, men fortsatt 100 prosent skjerping!

Vi har fått en liten redningsplanke. Regjeringen åpner opp samfunnet litt etter litt. Det kom frem på pressekonferansen nå i ettermiddag. Det er flere bedrifter som igjen vil kunne åpne dørene sine i slutten av april. Det vil være annerledes og med mange restriksjoner. Men det er et hyggelig steg på vei tilbake til normalen. Bare det at barnehagene åpner er jo viktig for mange.

Hytteforbudet faller bort, og vi kan igjen ta imot våre gjester som vi er så avhengige av. Dette er utrolig gledelig for det lokale næringslivet, og vil bety mye for detaljhandelen i hele Setesdal. Selv om regjeringen fortsatt anbefaler at mennesker ikke reiser unødvendig, er det et lite steg tilbake til normalen.

Det at samfunnet beveger seg litt i retning av normalen etter 20. april er svært gledelig. Vi må fortsatt holde hode kaldt og hjertet varmt for å ta vare på hverandre. Viruset vil med stor sannsynlighet komme til kommunen vår også, men det er viktig at vi får hjulene i gang igjen.

Vi må fortsatt ta hensyn og følge de nasjonale retningslinjene for å forebygge smitte. Vi starter sånn smått opp igjen, men på samme tid blir vi igjen en smeltedigel med besøk fra mange regioner. Det utgjør selvsagt en økt risiko for smittespredning, så vi oppfordrer alle til å lytte nøye til fagmiljøene og følge de instrukser som blir gitt.

Arrangementer innen idrett, kultur, festivaler og lignende er fortsatt forbudt frem til 15. juni.  Hvordan det vil se ut etter 15. juni vet vi ikke. Men her ventes det en avklaring innen relativt kort tid.

Vi kan puste litt lettere. Men vi må fortsatt være bevisste og 100 % på tå hev! Dugnaden for å begrense spredning av koronasmitte må fortsette med full styrke! Som regjeringen redegjorde for kan alt måtte stenges ned igjen, om smitten kommer ut av kontroll.

Med disse nye signalene fra regjeringen friskt i minne, og massevis av ny energi for dugnad, ønsker vi alle våre følgere god påske og god helse 😊

Dette er endringene

  • Landets barnehager åpnes 20. april
  • 27. april vil elever fra 1–4 trinn tilbake på skole og SFO
  • 27. april åpnes det for elever på VG3 som følger yrkesfaglig løp i skole og yrkesfagelever på VG2
  • 27. april åpnes det for at studenter som er avhengig av utstyr på lærerstedet og i slutten av studieløp kan komme tilbake
  • 20. april vil én til én-tjenester i helsevesenet, som hos psykologer og optikere, i større grad kunne finne sted. Frisører og hudpleie vil kunne åpne fra 27. april
  • Det oppfordres fremdeles til å begrense unødvendige fritidsreiser, men det åpnes for at man igjen kan overnatte på hytter utenfor kommunen fra 20. april
  • Større kulturarrangementer vil ikke kunne gjennomføres før 15. juni

Del "Forsiktig lemping på tiltak, men fortsatt 100 prosent skjerping!"