Gunnar Dyrland har svinget ei snøskuffe noen ganger før! Foto: Geir Daasvatn

Fotballbanen: Topp laginnsats!

Med stort pågangsmot og en kraftinnsats fra mange blei halve EHbanen brøyta for hånd mandag kveld.

Det var styremedlem og sportslig leder i fotballgruppa i Otra IL, Svein Birkeland, som hadde invitert fotballspillere og foresatte til en liten brøytedugnad. Mildværet og regnet de siste dagene har gjort at mye snø er smeltet bort. Nå fikk «brøytemannskapene» vekk det siste lille snø- og slapslaget. Det ligger bare et tynt islag igjen. Med litt hjelp av høyere temperaturer de neste dagene, noen skuffer med salt og kanskje et glimt av sol, vil et innbydende grønt kunstgressdekke muligens være klart til bruk alt etter vinterferien. Ihvertfall på halvparten av den svære banen.

Hele 35–40 personer, fra barn på 3–4 år opp til Gunnar Dyrland (bildet) på over de 70, fulgte oppfordringen fra Svein og blei med på dugnaden. Banemester Geir hadde spådd at det ville komme kanskje 10 stk. Svein sjøl håpet på 20. Med nesten dobbelt så mange i aksjon, gikk arbeidet unna med liv og lyst. Halve banen var måket alt etter en drøy times tid. En mektig imponert banemester takket alle de innsatsvillige brøyterene for innsatsen.

Det har nok skjedd tidligere vintre også, at EHbanen har vært klar til bruk mot slutten av februar. Men da har det vært som følge av brøyting med tungt utstyr. Nå var islaget for mykt til å kjøre utpå med en svær traktor og snøfres eller skuffe. Desto gøyere var det å få til det samme flotte resultatet med håndmakt. Det meste går greit når man løfter i flokk!

– Evje & Hornnes er jo ei dugnadsbygd, og igjen ble det vist på en nydelig måte, var den treffende kommentaren fra fotballgrupppas mann Svein Birkeland før alle gikk slitne med glade hjem hver til sitt.

Bare litt is ligger igjen etter alle de ivrige brøyterene. Det ordner sola de neste dagene. Foto: Geir Daasvatn
Del "Fotballbanen: Topp laginnsats!"