Fotballfest for Otra- og Vindbjart-jentene!

Lørdag ble det spilt miniturnering i fotball for Jenter-13 og Jenter-14 i Evjehallen. Ved siden av fire Otra-lag kom Vindbjart Jenter-13 fra Vennesla med to lag. Det ble en fotballfest for store og små!

13 kamper ble spilt alt i alt, og innsatsen og idrettsgleden var stor.

– Vi kan nesten ikke vente til sesongen setter i gang for fullt. Idrett skaper engasjement og følelser. Litt ekstra stas er det jo selvfølgelig når det er våre egne jenter som går helt til topps. Og for en avslutning det ble! forteller en opprømt trener for J-14, Leif Jørgen Versland, til OpplevEvje.no.

FAIR PLAY. Jentene fra Otra og Vindbjart takker hverandre pent for kampen etter den spennende finalen. Foto: Geir Daasvatn

Finalen Otra – Vindbjart måtte avgjøres med straffesparkkonkurranse

Etter 12 kamper der alle spilte mot alle, stod Otra J14-2 og Vindbjart J13-1 igjen med flest poeng. Det ble spilt finale mellom disse to lagene. Det var en jevn og spennende kamp, med sjanser og flott spill fra begge lag. Gode målvakter gjorde at kampen måtte avgjøres på straffespark. Der var Otra utilnærmelige og vant 4-1. Gleden var stor og jubelen sto i taket fra jentene og de mange fremmøtte supporterene.

Enorm støtte fra det lokale næringslivet – og dugnadsvillige foreldre

– Selve turneringen var jo for å få litt kamptrening før sesongen sparker i gang. Men på samme tid organisert slik at vi kunne prøve å tjene inn litt ekstra penger til jentenes danmarkstur i sommer. Det ble en kjempesuksess på alle måter, sier Leif Jørgen. To tribuneseksjoner i hallen var nesten fullstappet. Det var besteforeldre, foreldre, søsken, venner og ikke minst en stor delegasjon som hadde tatt turen fra Vennesla og var med og laget en flott ramme rundt fotballen. Frivillige foreldre gjorde at vi kunne ha full kioskdrift, med et bredt utvalg av mat og andre godsaker. Det lokale næringslivet med Europris Evje, YX Evje, Spar EvjeMaskinsalg AS og den alltid velvillige lokalbanken Evje og Hornnes Sparebank gjorde at regnestykket ble veldig hyggelig da kassene skulle gjøres opp.

Den ivrige jentefotballtreneren fortsetter i entusiastisk stil:

– Spar Evje sponset pølser, Europris Evje bidro med flotte premier i lotteriet og sponset alt av drikke til kiosken. Maskinsalg AS, YX Evje og Evje og Hornnes Sparebank bidro med flotte premier. Loddboken ble solgt ut på under én time! Vi er veldig takknemlige for at vi har et så positivt næringsliv som støtter opp om idretten, og bidrar til at vi kan holde kostnadene så lave som mulig for alle som ønsker å være med. Men vel så viktig er jeg kjempeglad for at så mange av foreldrene til jentene velvillig stiller opp både i kiosk, forarbeid og ikke minst som supportere. Det er helt unikt det engasjementet som er rundt Otra sine lag. Det gjør meg kjempeglad og utrolig motivert for å være med å bidra framover.

Saken fortsetter under bildet

Åsne Jørstad Daasvatn skorer ett av Otras fire mål i straffesparkkonkurransen. Foto: Geir Daasvatn

Fører arven etter Pål Danielsen videre

Leif Jørgen er trener for Otra sitt Jenter-14 lag i 2018, sammen med Arild Johansen. Egil Kvitne er blitt med i støtteapparatet som oppmann. Disse tre har overtatt etter Tore Tveit, som hadde ansvaret for jentene i 2017. Før det, helt fra jentene begynte med fotball da de var bitte små, var det Pål Danielsen som fulgte dem i tykt og tynt i mange år. Tore var med som co-trener. Pål er nå flyttet til Kristiansand igjen med familien. Men han rakk å utrette enormt mye positivt i fotballmiljøet i Evje og Hornnes, i de årene han bodde i bygda. Den sterke framveksten for jentefotballen i Otra og den svære Europris Vårcup, er for en stor del Pål sine verk.

Penger til Dana Cup-tur

Leif Jørgen er en meget travel mann om dagen, med et stort ansvar som butikksjef på Europris Evje og nå dette nystartede prosjektet OpplevEvje som han bruker mye krefter og tid på i oppstartsfasen. Men den langt fra munnvalne kvindølen rekker likevel å legge til et par ord før han må fly videre:

Overskuddet fra turneringen ble 6 657 kroner. Dette gjør at vi har redusert kostnadene med 475 kroner pr. spiller til danmarksturen i løpet av tre og en halv time spekket med bevegelse og begeistring. Tusen takk til alle som bidro til en fantastisk dag, og spesielt til Tore Tveit som organiserte hele arrangementet! 

Les meir om aktivitetene i Otra IL på klubbens hjemmeside

Del "Fotballfest for Otra- og Vindbjart-jentene!"