Frivilligsentralen stiller med turistverter i hele juli!

Driften av den kommunale Turistinformasjonen i Evje sentrum er godt i gang. Ungdommene Amalie Øvergård Risdal og Sondre Sløgedal er tilsatt av kommunen som turistverter for sommeren. Fra 1. juli og hver åpningsdag ut hele måneden vil Evje og Hornnes Frivilligsentral stille med en ekstra turistvert kl. 11-14.

Det var under forberedelsene til å flytte Turistinformasjonen fra biblioteket på Verksmoen til Evje sentrum for sommeren, at spørsmålet om Frivilligsentralen kunne bidra kom opp. Daglig leder Anne-Marie Birkeland var ikke snauere enn at hun på strak arm tok utfordringen. Etter en runde mellom de frivillige som er tilmeldt Frivilligsentralen, har nå hele 11 personer meldt seg til tjeneste som turistverter i sommer. De vil da hver ha 2-3 økter á tre timer i løpet av sommeren. Amalie og Sondre skal hele tiden også være på jobb; turistvertene fra Frivilligsentralen er tenkt å komme inn og styrke bemanningen i den antatt travleste tiden på dagen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Her sitter det mye kunnskap om bygda, altså! Fra orienteringsmøtet på Infobygget 16. juni. Foto: Geir Daasvatn

Disse godt voksne ressurspersonene fra Frivilligsentralen besitter en stor mengde lokalkunnskap og enorme mengder livserfaring. Kombinert med det ungdommelige pågangsmotet til Amalie og Sondre, blir Turistinformasjonen på Evje et kjempebra informasjonstilbud til turister, besøkende, hyttefolk og lokalbefolkningen denne sommeren. Koordinator for Turistinformasjonen i sommer, Leif Jørgen Versland, smilte fra øre til øre og vel så det, da han og Anne-Marie i Frivilligsentralen oppsummerte (bildet øverst) etter det korte orienteringsmøtet de hadde med de frivillige turistvertene forleden dag.

Tusen takk til Evje og Hornnes Frivilligsentral, og alle dere som stiller opp som turistverter, for omtanken og omsorgen for lokalmiljøet. Ja, for heimbygda vår! Vi håper dere får noen knallgøye timer i Evje sentrum i løpet av sommeren.

Turistvertene fra Frivilligsentralen er: Laila Helgesen, Randi Østerhus, Solfrid Abusdal, Elin Solheim, Rita Thoresen, Torunn Hornnes, Jon Dagfinn Kjetså, Benny Labdon, Oddveig Hageland, Gunnar Dyrland og Svanhild Gumpen.

Del "Frivilligsentralen stiller med turistverter i hele juli!"