Geir nominert til «Årets ildsjel» i Aust-Agder idrettskrets

Vår administrator, kompanjong, venn og hele Evje og Hornnes sin Geir Daasvatn er fortjent nominert til prisen året ildsjel for Aust Agder, sammen med fire andre flotte kandidater. Følg linken og gi ham din stemme! https://www.agderposten.no/sport/du-avgjor-hvem-blir-arets-ildsjel-i-aust-agder/

Skrevet av: Leif Jørgen Versland

Otra IL har i sin nominasjon skrevet følgende:

Urokkelig kjærlighet for klubb og kommune

– Geir har en spennende karriere bak seg som gir ham kompetanse og formidlingsevne ovenfor de unge medlemmene i klubben. Han har vært aktiv spiller siden 70-tallet fram til sykdommen satte ham ut på slutten av 2000-tallet, kun avbrutt av noen sesonger han spilte for andre klubber på et høyere nivå. Han er den eneste fra Otra, og den første nordmannen som fikk prøvespille for selveste Manchester United. Potensialet til Geir var helt unikt. Han fikk tre kamper for juniorlandslaget på slutten av 70-tallet. Som aktiv spilte han for Otra, Vigør, Hægebostad og Kvinesdal. Alle steder han har spilt, har han satt spor. Men det har alltid vært hjembygda som har betydd mest for Geir og det gjorde også til at Geir aldri kom helt i Norgestoppen. Han var rett og slett for glad i Evje og Hornnes, er blant det Otra IL skriver i sin nominasjon.

Geir er oppmann, trener, banemester og leder i fotballgruppa, samt leder i sportslig utvalg. Han har med noen avbrekk vært trener i fotballgruppa i Otra IL fra 1977–1983 og 1988-til dags dato, leder i gruppa og styremedlem i hovedstyret i Otra IL i 1991–1995 og igjen fra 2008 fram til i dag. Han var med og utarbeidet lovverket til Otra IL, med fokus på å gi en best mulig arena for bevegelse og begeistring for alle uavhengig av forutsetninger. Han var leder av plankomiteen som la fram planen om bygging av kunstgressbane ved Evje stadion. Fra 2015 leder han plangruppa for nytt klubbhus ved Evje stadion som snart er under bygging.

– Geir er en av de mest reflekterte og positive mennesker vi vet om. Selv i perioder med alvorlig sykdom har han alltid hatt en spesiell evne til å oppmuntre andre, finne lyspunkter og fortsette sin positive innstilling til idretten og livet! avslutter Otra IL sitt nominasjonsskriv.

En beskjeden mann

Geir er glad i hverdager. Foto: Privat

Geir er nok ikke den som liker alt for mye fokus på seg selv; han liker seg best bak kameraet. Nå har jeg endelig sjansen til å skrive litt om han, for dette er så utrolig fortjent. Jeg synes faktisk nominasjonskomitéen er litt forsiktige i sin beskrivelse av den sympatiske mannen, som nesten aldri sier nei til noe som helst. Spesielt ikke om det kan være til glede for andre.

De vervene han har hatt har han brukt tusenvis av timer på å forvalte på en best mulig måte – kun for at andre skulle ha det greit. Han har tatt på seg oppgaver og gjort flere ting som er langt ut over det som forventes i et slikt verv. Men det er ikke bare idretten som har hatt glede av Geir sitt store hjerte og enorme engasjement. Han har brukt tusenvis av timer på å spre informasjon om bygda si og Setesdal gjennom Setesdalswiki og Setesdalnytt. Han har fartet over hele indre Agder, og dokumentert vår fantastiske kommune og region gjennom bilder. Selv om han fortsatt omtaler seg som en amatør og hobbyfotograf, er det høy klasse på bildene han deler med oss. Han produserer saker og innhold på flere Facebooksider, og har vært helt avgjørende i oppbyggingen og utviklingen av OpplevEvje. Dette er et prosjekt som tar tusenvis av timer, enten det er besøk, skriving, eller å bemanne Infosenter. Han er genuint glad i bygda, og ønsker å bidra til at alle rundt ham skal ha det bra, og godt utbytte av det de driver med. Det er uansett om det er arrangementer, butikker eller enkeltpersoner som prøver å få til noe.

Mennesket Geir

Som menneske har Geir hatt en spennende reise i livet. Det gjelder selve livet så vel som idretten. Selv om fotballen alltid har hatt en veldig stor plass i livet til Geir, er han heller ikke flau for å komme med tips og gode råd i vanskelige situasjoner ut fra egne erfaringer. Han har også noen gode røverhistorier på lur, som kan hente frem smilet hos andre uansett hvor håpløs situasjonen kan virke. Han hjelper alt og alle så langt han kan, og er alltid beskjeden på egne vegne og sine ferdigheter. Jeg tror nesten ikke det er mulig å finne et snillere og klokere menneske. Han forventer aldri noe igjen, han dømmer aldri noen og han stiller nesten aldri spørsmål om hvorfor – han bare handler og ønsker å bidra til at andre skal få det bedre.

Vi har tilbrakt flere tusen timer sammen de siste årene. Jeg tror fortsatt jeg har til gode å høre ham si nei til noe, eller noen. Hans syn på livet, menneskene og omgivelsene er beundringsverdig. Han har holdt meg oppe når ting har vært vanskelig, og holdt meg på jorda når idéer og frustrasjon har gjort at jeg har sporet litt av. Alle skulle hatt en så jordnær, klok og reflektert mann i livet sitt. Tusen takk for alt du har gjort for alle barn, unge, voksne, meg selv og familien min Geir. Ord blir fattige når man skal prøve å finne superlativer for å beskrive deg! På vegne av oss alle sammen – TUSEN TAKK.

Hard konkurranse – avhengig av engasjement

Det er mange rundt om i vår egen region, og ellers i landet, som bruker mye av sin tid på å glede andre. Mange av kandidatene som er nominert kommer fra plasser med langt flere som kan stemme på sin kandidat. Jeg vil derfor oppfordre dere alle sammen til å gå inn og stemme på Geir hver eneste dag; fra alle duppedingser dere har tilgang til internett på.

Rett og slett fordi jeg har vanskelig for å se noen som har gjort mer for lokalsamfunnet enn vår egen Geir Daasvatn.

Agderposten – Her kan du stemme

Del "Geir nominert til «Årets ildsjel» i Aust-Agder idrettskrets"