God jul – ta vare på hverandre!

Det er lørdag kveld, helg og snart julaften. I dag var jeg så heldig å få lov til å stikke innom hos min gode sambygding Vegard Moi i Kinovegen. Vegard er jo litt av en lokalkjendis, og en veldig hyggelig gutt, så det var skikkelig gøy.

Jula er ei fin tid for de aller fleste. Familietreff, gudstjeneste på julaften, spennende gaver, masse lys, god mat og hyggelig samvær. Vi er heldige som kan ha denne fine tida sammen midt på vinteren. Så er det noen som ikke har det like godt i jula. Kanskje har de mistet en av sine aller nærmeste dette året, og kjenner på sorg og et veldig savn. Kanskje strever de med alvorlig sjukdom. Kanskje har de ikke råd til å være med på den samme julefesten som alle andre. Samtidig som vi koser oss og har det fint med jul, håper jeg vi tar oss tid til å sende en varm tanke til alle dem som sliter også. Kanskje kan vi til og med omgjøre tanken, til en eller annen liten gjerning som kan trøste eller oppmuntre noen som trenger det.

Fortsetter under bildet

Vegard, Anders og Rita er fornøyde med Vegards aller første egenproduserte julekrans. Foto: Geir Daasvatn

Hos Vegard var jeg vitne til et veldig enkelt, men samtidig fint, eksempel på å bry seg litt om hverandre. Kjæresten Rita har lovet å komme med karamellpudding til familien på julaften. Men det har hun visst aldri laget før. Da det hjertesukket nådde fram til Vegard, var han ikke sein om å tilby hjelp. Dette var noe han kunne! Men samtidig ville han så gjerne lære å lage en julekrans, noe han ikke hadde gjort før. Dette var noe Rita mestret til fulle! Dermed var det praktisk å møtes hos Vegard i Kinovegen, og slå to fluer i én smekk. Rita fikk etter litt om og men, og med god hjelp av barnebarnet Anders og Vegard, med seg tre fine former med karamellpudding heim til juleselskapet i familien. Vegard fikk hjelp til sin vakre julekrans, som jeg er nesten sikker på skal være en julegave til mamma Solveig.

Jula er ei tid der det med varme og omtanke står i høysetet. Akkurat disse dagene er det ikke så vanskelig å vise omsorg og være glade i hverandre. Tenk så fint det ville være, hvis vi greidde å vise like mye omtanke og interesse for hverandre resten av året også! Det er så godt å leve. Vi i Evje og Hornnes og vår del av verden er ekstra heldige; det skal mye til før vi må legge oss sultne om kvelden eller ikke har tak over hodet. La oss bruke dette gode utgangspunktet til å bli inspirert til å bry oss enda meir om hverandre, og til å være snille med våre medmennesker, i året som kommer.

GOD JUL!

Del "God jul – ta vare på hverandre!"