Håndball: Inspirerende besøk fra Vipers!

Otra IL sitt Jenter-15-lag i håndball fikk tirsdag 7. januar besøk av de tre Vipers-stjernene Silje Katrine Waade, Tonje Haugjord Refsnes og Carolina Martene Miranda Morais fra Angola på treninga i Otrahallen. Det blei ei knalltøff og fartsfylt trening, som gav masse inspirasjon og motivasjon til videre satsing.

Vipers-stjernen Carolina Martene Miranda Morais kom til Kristiansand for mindre enn ett år siden, men har funnet seg bra til rette i sin nye klubb i et helt nytt land. Her er hun sammen med Lillian Lislevand i Otrahallen tirsdag kveld.
Foto: Geir Daasvatn

Det var co-trener Lillian Lislevand som hadde organisert besøket. Lillian er engasjert i Vipers og bor i Kristiansand. Men hun har ikke glemt sin tidligere heimbygd, og trener altså jentene sammen med Trude Evje og Truls Evje. Lillian og Truls har vært med som trenere for laget de siste 1-2 årene. Trude har vært med helt siden jentene startet med håndball som 8-åringer, altså rundt 7-8 år. Hun er virkelig en ildsjel i håndballmiljøet.

Selve treninga skal vi ikke gå så nøye inn på. Den startet fint med at alle hilste pent på hverandre, og en aldri så liten pep-talk om hva som skulle skje.

Spilløvelser og skudd på mål

Etter oppvarming var det mange spilløvelser og til slutt masse avslutninger på mål. Det var de flinke Vipers-jentene som hadde laget opplegget. Mange av øvelsene var kjente. Men Otra-jentene ble oppildnet og pushet på, for å gjennomføre alle aksjoner med bedre konsentrasjon og høyere tempo enn de er vant til. Håndball, ja de fleste idretter, er ikke hokus pokus. Mye er det samme i eliteserien og på breddenivået. Det er bare det at kvaliteten i gjennomføringen er mye bedre på toppnivået.

Tonje Haugjord Refsnes, Evje-og Otra-jenta som vi alle er så stolte av, var utrolig konkret og flink i instruksjonene hun gav til jentene. Silje Waade og Carolina Morais likeså. Kant-spilleren Carolina skorte for øvrig hele sju mål i forrige Vipers-kamp, mot Oppsal i Oslo, og er virkelig i ferd med å finne sin plass i den rosa trøya.

Stor framgang på kort tid

Det såg ut til at jentene trakk lærdommen til seg som svamper. For bare i løpet av den drøye 1 1/2 timen treninga varte, kunne vi se stor framgang. De lyttet oppmerksomt, og prøvde tydelig å lære av elitespillerene de var så heldige å ha fått som læremestere.

– Det var knallgøy, fortalte en begeistret Tina Aziz oss etter at treninga var slutt. Det var veldig inspirerende, og jeg kommer til å huske dette lenge!

Etter noen kjappe og veldig presise instruksjoner fra Tonje (bak), fikk Tina Aziz med ei gang en helt annen og bedre dreis på skuddene fra kant. Foto: Geir Daasvatn

Trener Trude Evje var også veldig begeistret:

– Det var utrolig inspirerende å se fremgangen komme så raskt! Jentene lærte virkelig mye bare på denne korte økta. Her er det mye positivt vi kan bygge videre på i laget , strålte hun.

Fint å kunne gi noe tilbake

Før Silje, Caroline og Tonje måtte sette seg i bilen og kjøre tilbake til Kristiansand, lurte vi litt på hvorfor de reiser rundt og besøker breddeklubber som Otra og mange andre.

– For meg som kommer fra Evje er det gøy uansett å treffe folkene i håndballmiljøet i Otra, smilte Tonje. Men ellers syns vi det er viktig å gi noe tilbake. Nesten alle vi som i dag spiller på et høyere nivå, kommer jo engang fra et mindre miljø. Der var det mange som stilte opp for at vi skulle få trene og utvikle oss som håndballspillere. Derfor føles det godt å kunne bidra, slik som for eksempel her i Otrahallen.

Det var trøtte, men lykkelige jenter som til slutt stilte seg opp sammen med Tonje, Silje og Carolina og sine trenere for et lagbilde. Dette vil de nok komme til å huske lenge, sikkert hele livet.

En fornøyd leder i håndballgruppa, Egil Kvitne, observerte det hele fra sidelinja. Egil hadde også med seg flere fat med frukt, sponset for anledningen av Spar Evje.

Les meir om Vipers

Silje Katrine Waade. Tenk å få lov til å lære av ei slik kjempeflink og positiv jente og forbilde!
Foto: Geir Daasvatn
Del "Håndball: Inspirerende besøk fra Vipers!"