Helgehilsen: Løfte hverandre opp og fram

Innlegg på Facebook, 4. september 2015

Jeg går ofte rundt ute i skogen og filosoferer, uten noe spesielt mål eller mening. Mange vil nok kalle slikt for bortkasta tid 🙂

Men i dag kom jeg over et veldig fint edderkoppnett i furuskogen oppe i Dåsvannsdalen. Da kom jeg til å tenke på diktet til Einar Skjæraasen, om at mållaust liv også har ei meining. Så i stedet for å bare trø rett fram og ødelegge det nydelige nettet, som edderkoppen sikkert hadde brukt uendelig med timer på å veve sammen, gikk jeg rundt. Jeg fikk til og med tatt et par fine bilder av kunstverket.

Å ta litt hensyn til edderkoppen og hans strev, kjentes egentlig ganske godt. For på Guds jord og i hans hage er jeg sjøl et lite strå. Det er bedre å vise hensyn og løfte hverandre opp og fram, enn å trø hverandre ned i bakken.

Jeg ønsker alle ei strålende helg 🙂

Du kan lese meir om hverdagstankene mine her.

Del "Helgehilsen: Løfte hverandre opp og fram"