Høvringsvatnet ein fin sommarkveld er rein magi. Foto: Geir Daasvatn

Hvem vet hva som venter rundt neste sving? Samarbeid og samhold er tingen!

Vår gode mann Leif Jørgen Versland har vært ute av drift noen dager. Han er åpen selv på at han har vært i dårlig psykisk form. Men i de litt tunge dagene har han også gjort seg noen kloke tanker om hvordan vi best mulig skal kunne komme oss gjennom disse vanskelige tidene.

Av Leif Jørgen Versland

Leif Jørgen har skrevet et nytt, fint innlegg. Foto: Geir Daasvatn

Det er jo slik at vi begynner å venne oss til den annerledes hverdagen vi har. Det er bra, for vi har ikke noe alternativ. Vi MÅ ta hensyn, vi MÅ holde avstand, vi kan IKKE velge å være med hvem vi vil når vi vil. Men – det vil gå over, og hva gjør vi da?

Jeg husker ikke hvem, men hørte en klok kvinne på en debatt på CNN her om dagen. Jeg tenkte umiddelbart både på meg selv, men ikke minst på Evje og Hornnes kommune.

– Det er i gode tider vi bygger selvtillit, kapital og samhold. Det er i dårlige tider vi bygger karakter og plattform for nye gode tider.

Så tenker jeg mye, og de siste ukene har jeg vel strengt tatt tenkt for mye for mitt eget beste. Men det er en helt annen sak.

Men hva er vårt verdigrunnlag? Hva skal vi stå for? Hvordan vil vi bli oppfattet av andre? Hva er viktig for oss som bor her? – Jeg kan nevne mye vi er gode på, men kan også nevne ting vi kan bli bedre på.

Så er det jo slik at denne krisen ikke treffer alle næringsdrivende på samme vis. Jeg har snakket med håndverkere og butikker som har fulle ordrebøker og stor aktivitet. Jeg har også snakket med arbeidsgivere som ikke vet om de har arbeidsplasser til alle ansatte etterpå.

– Samarbeid og samhold vil blomstre. – Vi ser verdien vi har i hverandre.

Det håper jeg vil stå igjen etter dette. Det er viktig å ta lærdom av situasjoner man har vært gjennom. Det er viktig å søke samarbeid og støtte fra de som er i samme bransjen. Kan vi lære av hverandre? Kan vi hjelpe hverandre? Det vil bli bedre, sakte men sikkert, og jeg håper vi alle lærer noe av dette.

Når jeg skriver «samhold og samarbeid», tenker jeg ikke bare forretninger og butikker. Det er mange prosjekter og idéer på tvers av kommunegrensene, som hadde blitt så mye bedre om vi bare snakker sammen, er nysgjerrige på hverandre, vil lære av hverandre. – Det vil gjøre oss bedre rustet for å takle nye utfordringer, for nye utfordringer vil komme.

Drømmen og håpet er som dere skjønner – SAMARBEID og SAMHOLD!

Del "Hvem vet hva som venter rundt neste sving? Samarbeid og samhold er tingen!"