Emma Kristine Leesland, Trine Bjærum, Rune Gjeitrem og Marianne Dovland er julekomitéen som forbereder juleprogrammet i Evjje sentrum og på Verksmoen. Foto: Geir Daasvatn

Juleforberedelsene i full gang på Evje!

Vi har vært så heldige å få lov å møte de fire driftige menneskene i Julekomitéen på Evje. Det er denne gjengen som har ansvaret for programmet og aktivitetene som skal foregå i Evje sentrum og på Verksmoen i julestria. Det er en offensiv og positiv gjeng, som håper de kan bidra til litt ekstra julestemning i desember.

Evje har noe unikt som ikke kan kjøpes for penger

Vi kan ikke annet enn å la oss imponere over pågangsmotet og viljen til denne gjengen. Tenk det er fire mennesker som i teorien står bak årets jul på Evje. Hvordan skal fire mennesker med et beskjedent budsjett klare å hamle opp med storsatsingen i Vennesla? Det skal i Vennesla brukes 4 millioner og flere ansatte for å skape julehandel og stemning. Kommer du oppover Setesdal til Hovden satses det også målrettet og tøft, for at de besøkende skal ta handelen sin der. Selv de mest optimistiske av oss blir jo litt bekymret på hvordan dette skal påvirke julehandelen i Evje og Hornnes. Ressursene og rammene på gjennomføring er en liten promille på Evje, i forhold til det som skjer hos våre naboer.

– Vi har noe ingen andre har på Evje, ikke kan det kjøpes for penger heller, ler Marianne. Vi har en service og atmosfære i bygda som ingen andre kan ta fra oss. Vi må være best på service og sørge for at kundene trives når de er på Evje.

Alle er samstemte i at samarbeidet i komitéen har fungert strålende. Men de legger heller ikke skjul på at det blir mange oppgaver å håndtere på få mennesker. Det er imponerende at de bruker tiden sin på møter, planlegging, tilrettelegging, telefoner og alt som hører med for at det skal bli jul på Evje.

Saken fortsetter under bildet

Emma Kristine Leesland (t.v.), Trine Bjærum, Rune Gjeitrem og Marianne Dovland er julekomitéen som forbereder juleprogrammet i Evje sentrum og på Verksmoen. Foto: Geir Daasvatn

To «ferskinger»

Årets julekomité består av to helt ferske medlemmer i Rune og Emma Kristine. Marianne og Trine har vært med i komitéen før, og drar nytte av den erfaringen nå.

– Vi må prøve å ta med oss og videreutvikle det som har fungert tidligere. Evje er spesielle på handel, og vi har en varm og lun atmosfære i sentrum som vi må prøve å få frem slik at flere kan oppleve den. Selve dekorasjonene i sentrumsgaten med de fine hjertene, og bodene, ordner kommunen. Men ellers er det den lokale handelsstanden som tar seg av resten, forteller de. Du kan blant annet glede deg til grøt, nisser, sang, fakkeltog, nissepostkasse og mye mer.

Julegaten åpner 30. november

Den offisielle åpningen av selve julegaten er fredag 30. november klokken 17.00. Her blir det diktlesning med Neri Bygland, sang med Ekko, barnekoret fra Iveland, nisser og mye aktivitet. OpplevEvje.no kommer tilbake med mye mer om dette når tiden nærmer seg.

Julebodene

Julebod i Evje sentrum i 2017. Skynt deg å sikre deg en bod for en dag eller to! Foto: Geir Daasvatn

Det er også i år muligheter for å leie julebodene i Evje sentrum. Her har du mulighet til å skaffe deg en egen salgsarena, om du har noen produkter å selge.

– Vi legger til rette med ved, bålpanne og strøm i bodene, så det er egentlig bare å ta med produktene dine og gjøre klar for salg. Noen selger strikketøy, andre bilder, lokal mat, fuglenek, vafler og lignende. Variasjonen i fjor var stor, og alle er velkomne til å leie.

Bodene koster 100 kroner å låne pr. dag. Det er stor rift om de beste salgsdagene, så det kan lønne seg å være tidlig ute med å booke dag. Bodene er åpne for utleie hele desember.

Du kan bestille julebod ved å sende mail til Emma Kristine på emma@setpro.no. Skulle du ha problemer med mail, kan du også ringe eller sende sms på 957 00 974.

– Jeg foretrekker mail, for da er det lettere å ha kontroll i systemet, smiler Emma Kristine. Det blir etter hvert mange forespørsler å holde styr på.

Handle på Evje, vinn 20.000 kroner!

Tradisjonen tro er den etter hvert så velkjente 10-Shopperen en del av medlemsbedriftenes tilbud i desember. Handler du for 300 kroner eller mer hos 10 av handelsforeningens medlemsbedrifter 30. november – 22. desember, er du med i trekningen av flotte premier. Vi kommer tilbake med en egen sak om 10-Shoppers og de utvidede åpningstidene i god tid før det virkelig braker løs.

Vi kunne ha skrevet side opp og side ned om vårt lille besøk hos den entusiastiske julekvartetten. Men det er enda en stund til jul, så vi får spare litt. Vi kommer tilbake med veldig mye mer om jul på Evje i tiden fremover.

Takk til alle som gjør juleprogrammet mulig

Før vi haster videre, skyter komitéen inn at det er viktig med en stor takk til sponsorene som er med å gjøre dette mulig i bygda vår.

Evje og Hornnes Sparebank stiller alltid opp og bidrar når det skjer noe, så en stor takk til dem.

Evje og Hornnes Sanitetsforening stiller som nisser de gangene sjefen ikke har tid til å ta turen fra Nordpolen, og Bygdekoret som skal være med å sette stemningen under fakkeltoget. Tusen takk til dere også!

Julenissen med gode hjelpere i Evje sentrum 18. desember 2014. Foto: Geir Daasvatn
Del "Juleforberedelsene i full gang på Evje!"