Julehuset: Et viktig monument blir borte

Det er vel ikke noe som har fått så mye mediedekning i Evje og Hornnes årlig som åpningen av Julehuset på Hornnes. Det har vært på riksdekkende TV flere ganger, og regionavisene har hatt direktesending og historiene er mange. Jeg husker selv godt da vi plutselig dukket opp på Dagsrevyen på NRK, midt i beste sendetid.

Som butikksjef på Europris Evje var det selvsagt en enormt god reklame, og et fantastisk utstillingsvindu for varene vi solgte da. Bare gleden av å samarbeide med en slik kreativ og ivrig kar er en stor opplevelse i seg selv.

Nå er det altså over, og jeg mener Evje og Hornnes mister noe som virkelig satte oss på kartet år etter år. Så er det jo også slik at vi begynner å bli ganske så godt kjent med denne julehusmannen, og når jeg snakker med ham i dag kommer det frem noe.

– Det blir nok en del lys på huset i år også, men det er på samme tid gøy å gi seg med det eventyret som var i fjor. Jeg er ikke bitter eller sur på noen, men ting var mye enklere før, forteller den entusiastiske honndølen.

Kommer kunsten og julegleden fortsatt bygda til gode? Kjell Rune ler litt før han forteller:

– Det var ikke så lang tid det gikk å legge bort planer og tanker om lys og utforming jula 2020. Nå har jeg allerede fått henvendelse fra handelsstanden på Evje om vi kan bidra til julegata i Evje sentrum. Det er vi selvsagt veldig positive til, og dermed tok det ikke mange sekundene før det igjen ble juletanker i hodet. Så jeg må nok hjem å snakke med kona nå!

Kjell Rune er en kreativ og løsningsorientert kar, som ofte ser litt større på ting enn oss andre vanlige dødelige. Vi gleder oss veldig over at han skal være med i utformingen av Evje sentrum sin julegate. Det har vi i OpplevEvje stor tro på at vi alle kan dra nytte av, og ikke minst få glede av. For denne mannen er som alle har oppdaget i løpet av disse årene ikke helt tam 😊

Vi takker Kjell Rune – og de senere årene med uvurderlig støtte fra fruen Ruth Nyhaven – for alle de flotte opplevelsene og minnene fra Julehuset i krysset på Hornnes. Åpningsfesten vil bli savnet, men vi har våre mistanker om at huset vil lyse ganske godt opp likevel!

Tusen takk for all gleden dere har gitt oss! Foto: Geir Daasvatn
Del "Julehuset: Et viktig monument blir borte"