Trolig det siste vi ser av Jon Olav Hodne i en framhjulstrekker

Kampen om ”Kongen”

Det var ikke bare ”Sørlandsmester’n” som skulle kåres under helgens løp på Konsmo Motorbane. De som kjører best gjennom sesongens tre løp på Konsmo blir i så måte tildelt rojale titler i sine respektive klasser.

Tekst og foto: Anne Beth Mål Arntzen

Fra Evje og Hornnes var det fem sjåfører fra ”Team Dekkomsetningen” og NMK Kvinesdal som stilte til start. Det var utelukkende mannlige seniorsjåfører, og de fleste med ett mål for øyet – å vinne!

Ulykkesfugler

Saken fortsetter under bildet

Jon Olav Hodne (nærmest) og Arnold Falkgjerdet ligger side om side i den krevende ”søndre sving”.

To av sjåførene valgte å bryte løpet allerede etter lørdagens innledende omganger. Jon Olav Hodne (33. plass) forsøkte seg nok en gang i en fremhjulstrekker, dog uten hell. Det er nærliggende å si at Hodne hadde flere punkteringer enn poeng, i så måte var avbudet velbegrunnet. Arnold Falkgjerdet (37. plass) begynte lørdagen med en femteplass men hadde to brudd deretter –blant annet etter et møte med autovernet – avbudet ble lagt inn allerede før fjerde omgang.

Finaler på løpende bånd

Saken fortsetter under bildet

Anders Bjærum tar en heatseier helt på tvers.

Anders Bjærum kjørte inn til den ganske så sure tredjeplassen i D-finalen. Ekstra surt er det når de to foran rykker opp. Bjærum fikk en 15. plass, og kunne dermed følge med på klubbkollega Morten Lislevand som stod klar på startplata. C-finalen til Lislevand gikk relativt glimrende, inntil den stoppet brått da bilen ble stående i autovernet over kulen. Lislevand fikk dermed en 14. plass.

Saken fortsetter under bildet

Morten Lislevand på to hjul i et forbikjøringsforsøk mot konkurrent Svein Helge Jansen.

Så var det den forrykende og spennende A-finalen. Før løpet ledet nemlig Frode Kallhovd kampen om ”Kongen” med to poeng, og stod plutselig i A finalen – side om side med rivalen – hjemmeføreren Mats Bakken! En knallsterk finale til tross – Kallhovd måtte rett og slett se seg slått av erkerivalen. Han kjørte som seg hør og bør i kampens hete, men fjerdeplassen i A-finalen var nok til at rivalen tronet pallen og påtok seg den rojale tittelen ”Kongen av Konsmo Motorbane”.

Frode Kallhovd sjekker speilet og innser at han får kjøre i fred ned mot ”søndre sving”.

 

Del "Kampen om ”Kongen”"