Kjempestemning under Evjedagene, men det beste er fortsatt i vente!

En offensiv Evje Handel og Serviceforening (EHS) er veldig fornøyd med besøket og omsetningen under Evjedagene i helgen.

Værgudene ga noen ekstra utfordringer på fredag, som gjorde at deler av programmet ble noe redusert i regnet. Men det la ingen demper på den gode stemningen!

Fenomenal handel

Det var underholdning og stort folkeliv i Evje sentrum hele helgen. Foto: Geir Daasvatn

Vi har snakket med flere av de næringsdrivende. De kan fortelle om fenomenal handel, og mange glade mennesker som vrimlet i gatene i Evje sentrum. Vi har snakket med mange innen dagligvare, klær og mote, hvitevarer, interiør, bespisning blant annet, og alle melder det samme.

Regionalt handlesenter i positiv utvikling

Evje er et regionalt handlesenter som er i stadig utvikling. Beliggenheten midt i Agder gjør at vi har gode forutsetninger for å lykkes. Vi i OpplevEvje er jo litt opptatt av at det ikke bare er beliggenhet og geografien som gjør oss unike. All den positive statistikk på handel og besøk i bygda kommer av mer enn bare geografi. Vi har hatt gleden av å bli kjent med mange bedrifter i ulike bransjer, og det er noe med mulighetene og innstillingen til menneskene som bor i hjertet i Agder. Vi er genuint opptatt av at folk skal trives når de er på Evje. Butikkene gir en service og strekker seg langt ut over hva som egentlig kan forventes av en næringsdrivende. Vi har et moderne sentrum, tilrettelagt for både kjørende, gående og handlende.

«Evje-atmosfæren»

Campingplassene og aktivitetsbedriftene jobber hele tiden for å være attraktive, og skape nye spennende ting som gjør at folk vil komme tilbake til bygda. Når vi snakker med besøkende, kunder eller fastboende, er det noe som utmerker seg veldig – atmosfæren. Evje er et trivelig sted hvor atmosfæren, vennligheten og ønsket om å hjelpe og løse situasjoner er viktig for de som er involverte.  

Marianne Dovland på Garn og Lysstua er én av de mange forretningsdrivene som er med og skaper «Evje-atmosfæren». Foto: Geir Daasvatn

Vi ser hva som skjer!

Vi i OpplevEvje var så heldige å få åpnet Infosenteret vårt denne helgen. Vi kan bekrefte det handelsstanden melder. Vi har god oversikt over sentrum fra vår lille base, og har mulighet til å komme tettere på enn noen gang.  Det var lys i flere av butikkene mens vi rigget oss til langt utover torsdag kveld. Det gjøres utrolig mye bra arbeid i butikkene; både i forberedelsene, gjennomføringen, på nett og i sosiale medier. Den lille bygda vår presterer utrolig bra på atmosfære, omsetning, aktiviteter og vi er eksepsjonelt gode når vi gjør noe sammen. Kombinasjonen av etablerte store kjedebutikker og nisjebutikker gjør at Evje er litt annerledes enn mange andre steder.

Den unike forskjellen

Men det er ofte menneskene i butikkene som gjør den store – ja unike – forskjellen. Og når vi klarer å kombinerer bransjer, og gjør en felles innsats for å få til noe, ja da er vi virkelig gode!

Det er MENNESKENE som er den viktigste kapitalen, og som utgør den store forskellen. Jørgen Lien på Intersport Evje. Foto: Geir Daasvatn

Den beste tiden ligger foran oss

Vi har hatt flere besøkende fra USA, Tyskland, Belgia, Frankrike og Nederland. Bygda går nå virkelig inn i høysesong, med feriegjester både fra inn- og utland. Det vil vrimle med mennesker på alle attraksjoner, severdigheter, butikker, hyttefelt, campingplasser og på veiene. Vi får store arrangementer på Evjemoen i august, som vil forlenge sesongen i bygda og gi utrolige ringvirkninger i forkant og mens de står på. Nå er det viktig at bygda fortsetter det gode arbeidet og prøver å vise seg frem fra sin aller beste side, nær sagt som alltid.

Vi har vært så heldige å få være med på et medlemsmøte i EHS i forbindelse med LS-2019 og sommeren. Vi kommer tilbake med mer om hva som rører seg rundt samarbeidet med Landsskytterstevnet og om EHS i en egen sak om litt.

En ting er helt sikkert; vi gleder oss veldig til å følge sommeren fra kontoret vårt helt sør i Evje sentrum!

Geir (t.v.) og Leif Jørgen: Vi gleder oss til å treffe masse folk i sommer!
Del "Kjempestemning under Evjedagene, men det beste er fortsatt i vente!"