Kommunevalget: Finn Bjørn Rørvik, Høyre

Finn Bjørn Rørvik (f. 1952) er lege i Vennesla kommune, og Høyres ordførerkandidat ved kommunevalget i Evje og Hornnes 9. september 2019.

Finn Bjørn har bodd i Arendalsvegen på Evje siden 1983. Han vokste opp på Risøya folkehøgskole i Tvedestrand, og studerte medisin på Queen’s Univetsity Belfast i Nord-Irland. Siden arbeidet han som lege på Queen Victoria University Hospital i Belfast. Han er spesialist i allmennmedisin og samfunnsmedisin, og har arbeidet som lege ved Sørlandet Sykehus Arendal, Sørlandet Sykehus Kristinansand, Tromsø Sentralsykehus og Haukeland Sykehus. Han har vært kommunelege i flere kommuner, de siste årene i Vennesla. Før det var han kommunelege i Lebesby i Finnmark, i Evje og Hornnes og i Iveland. Han er gift med Åse, og de har fire voksne sønner.

I studietiden var Finn Bjørn leder av lokale studentorganisasjoner. I yrkessammenheng har han vært medlem av offentlig oppnevnte utvalg og kommisjoner. Han var leder i Otra IL 2000-2011. Men han hadde aldri hatt noe politisk verv før han i 2011 ble satt som førstekandidat på Høyre-lista i Evje og Hornnes. Ved kommunevalget den høsten ble han valgt inn i Evje og Hornnes kommunestyre, og ved konstitueringen ble han valgt til varaordfører i kommunen. Han har ikke vært med i kommunestyret i siste periode (2015-2019).

Kilde: Artikkelen om Finn Bjørn på Setesdalswiki

Del "Kommunevalget: Finn Bjørn Rørvik, Høyre"