Oda med gavesjekk og blomster. Foto: Geir Daasvatn

Kulturstipendet til Oda Håland Landås

Oda Håland Landås (13) er tildelt Evje og Hornnes kommune sitt Kulturstipend  for ungdom for 2018. Varaordfører Lars Reidar Vasland delte ut prisen under folkefesten i Otrahallen 17. mai.

Kulturstipendet for ungdom deles ut annet hvert år, i partallsår. Ungdom mellom 13 og 19 år kan søke. Prisen tildeles kandidater som har vist særlig god innsats innenfor en kulturaktivitet. En jury bestående av tre personer valgt av kommunestyret avgjør hvem som skal få stipendet, som er på 10.000 kroner.

Ønsker meg min egen saxofon!

– Jeg er en jente på 13 år som liker  å drive med musikk. Jeg har vært med i Evje og Hornnes Musikkorps i seks år. Jeg spiller altsaxofon. Dirigent Oxana Emmelkamp har anbefalt meg  å bli med i et band for å utvikle meg videre, og for å utvikle meg i flere sjangere. Så nå spiller jeg i band også!

Dette er noe av det som stod i søknaden Oda sendte til kommunen i vinter. Hun skrev også:

– Jeg spiller konserter med korpset og bandet. Jeg søker kulturstipend fordi jeg drømmer om å kunne kjøpe meg min egen altsaxofon. Hvis jeg får støtte, vil jeg legge pengene i det! En ny altsaxofon koster 15.000-20.000 kroner.

Lars Reidar overrasket Oda

Varaordfører Lars Reidar hadde altså fått det ærefulle oppdraget med å dele ut stipendet til Oda, i ordfører Bjørn Ropstad sitt fravær. Men Bjørn hadde husket å sende med ordførerkjedet, så oppdraget kunne få et slikt høytidelig preg som Oda fortjente.

Oda hadde just avsluttet en opptreden med bandet «Mudpuckers», da hun til sin overraskelse ble kalt opp på scenen igjen.

– Jeg er veldig glad for at jeg på vegne av Evje og Hornnes kommune i dag kan tildele deg kommunen sitt kulturstipend for ungdom, sa Lars Reidar.  Med prisen følger en gavesjekk på 10.000 kroner. Jeg håper du får kjøpt deg saxofonen du trenger, og jeg er helt sikker på at vi får høre masse mer fra deg i årene som kommer. Lykke til med musikken videre!

Til stor jubel i salen fikk Oda overrakt gavesjekken, sammen med de gode ordene. I salen satt også en veldig stolt mamma, en like stolt og rørt bestemor, og til og med oldemor var på plass for å glede seg sammen med oldebarnet! Nå håper vi Oda med disse 10.000 kronene, og kanskje litt støtte fra annet hold, kan klare å få kjøpt seg den altsaxofonen hun så inderlig ønsker seg. Hun brenner for musikken, og den flammen håper vi vil brenne lenge!

Varaordfører Lars Reidar Vasland gratulerer Oda med kulturstipendet. Foto: Geir Daasvatn

 

 

 

Del "Kulturstipendet til Oda Håland Landås"