Sondre Simonsen 2018. Foto: Dag Otto Wroldsen

Lokale førere markerte seg i bilcross på Konsmo

Søndag var det bilcross på Konsmo Motorbane.  Lokale førere fra Evje og Hornnes hevdet seg meget bra. Best av alle var Frode Kallhovd med 1. plass i seniorklassen. Sondre Simonsen kvalifiserte seg til Landsfinalen i juniorklassen.

Seierspallen for senior etter bilcrossløpet på Konsmo 2. juni 2018. F.v. Arnold Falkgjerdet, Frode Kallhovd og Mats Bakken. Foto: NMK Kvinesdal

Vi har vært så heldige å få tips med en lokal vri fra en av de interesserte. Dette setter vi veldig pris på. Tips og innspill er viktig for at vi skal kunne følge opp våre lovende utøver uansett idrett.

Frode Kallhovd fra Hornnes, eller DEKKMANNKONGEN som han blir omtalt som av vår tipser, klatret bokstavelig talt øverst på pallen under søndagen løp. Han kjørte seg opp fra C-, via B- og til A-finalen. Anleggskongen Arnold Falkgjerdet fulgte opp på en knallsterk 2. plass. Mats Bakken som kjører for NMK Konsmo tok den siste pallplassen.

Ingrid Hodne i 2014. Siden den gang har hun lagt fotballskoene på hylla, og blitt et råskinn bak rattet. Foto: Geir Daasvatn

Guttene og jentene fra Evje og Hornnes gjorde seg bemerket også utenom å ta pallplassene. Morten Lislevand tok seg til A-finalen hvor han endte på en fin 4. plass. Jon Olav Hodne endte på en 9. plass, mens Magnus Simonsen endte opp med en ødelagt girkasse som spolerte det meste av dagen for den unge honndølen. Det ble en 22. plass etter en kvalifiseringsomgang.

Sondre Simonsen til Landsfinalen

Kommunen var også representert i juniorklassen. Ingrid Hodne endte på en fin 14. plass etter å ha kjørt C- finalen, mens honndølen Sondre Simonsen (bildet øverst i artikkelen) kjørte seg opp fra C-finale til en B-finale hvor det til slutt ble en 7. plass totalt. Denne plasseringen gjorde også at unge Simonsen (16) kvalifiserte seg til Landsfinalen i Grenland første helgen i august.

Evje og Hornnes har et stort miljø innenfor bilcross med flere lovende bilførere. Men det finnes ingen aktiv motorsportklubb. Alle førerene kjører derfor for NMK Kvinesdal. Vi i OpplevEvje gleder oss til å formidle flere resultater og nyheter fra dette spennende motorsportmiljøet.

Facebooksida til driftige NMK Kvinesdal

Artikkel om søndagens løp i Lokalsporten på FVN.no

Del "Lokale førere markerte seg i bilcross på Konsmo"