Luftslottet tar av! Kjell Rune får oppfylt sine villeste drømmer

Det er endelig tid for et av årets store høydepunkter i Evje og Hornnes. Lørdag 30. november klokken 17 er det nemlig tenning av årets julehus i Kjetsåkrysset på Hornnes. Det er vel den begivenheten som årlig trekker de store riksdekkende mediene til bygda.

Vi har hatt en liten prat med Kjell Rune Strømstad før den store dagen. Han står som kjent bak opplegget, sammen med samboer Ruth Nyhaven. Det er litt annerledes i år enn det var i fjor, da vi fikk gleden av å bli veldig godt kjent med den allside og kreative karen på Hornnes. Da hang vi oss på ham, og var med og dokumenterte pynting av julehotell både i Åseral og i Bykle. Nå skulle vi selvsagt lenket opp til disse flotte sakene som vi laget i fjor. Men som noen kanskje husker, mistet vi flere måneder med arbeid etter den famøse datakrasjen tidligere i år.

Julehuset i 2018. I år blir arrangementet enda mer spektakulært. Foto: Geir Daasvatn

Roligere jul på hjemmebane

Det er en relativt avslappet og rolig julehusmann vi treffer.

I år har det bare blitt pynting lokalt i Evje, så det har jo spart oss for litt tid. Så har dessuten planen vært ganske klar lenge, og det gjør at arbeidet går enklere. Det er mye organisering og ting og tang som skal på plass, så vi har ikke vært arbeidsledig denne julen heller, ler Kjell Rune.

Vi har fått et aldri så lite innblikk i hva planen egentlig er, mot at vi ikke røper noen verdens ting. Det er så gøy dette at det er nesten vanskelig å holde den avtalen. Men vi er avhengige av tillit i alt vi driver med, så vi holder selvsagt igjen. Det vi kan si er at dette blir en åpning som kommer til å havne i historiebøkene, som et av de virkelig store høydepunktene i Julekrysset sin årelange historie.

Dette vil du ikke gå glipp av!

Spektakulært fyrverkeri

Det hele avsluttes med et heidundrende fyrverkeri. Dette er ikke et sånt vanlig fyrverkeri som vi som forbrukere er vant til på nyttårsaften. Det er et profesjonelt fyrverkeri som vi ellers bare ser ved store arrangementer. Det krever eget sertifikat for å jobbe med. Så dette blir en opplevelse det kan bli lenge til neste gang du har mulighet til å oppleve på våre trakter. Selv reklamerer Kjell Rune med at det faktisk er første gang i Setesdal det smelles opp klasse 4-fyrverkeri.

Det forventes publikumsrekord i Kjetsåkrysset, og det er viktig at alle som vil ha med seg dette eventyret tar hensyn i forhold til parkering og ferdsel. Det blir veldig folksom rett ved riksvei 9. Det er parkeringsvakter som henviser til anviste parkeringsmuligheter.

I år har Kjell Rune pønsket ut noe som er så tøft og vilt at showet garantert vil ta fullstendig av! Foto: Geir Daasvatn

Lokalmiljøet stiller opp!

Kjell Rune skryter veldig av lokalmiljøet som stiller opp og gjør dette mulig. Han ber oss sende en ekstra takk til: OpplevEvje, Skilt & Gravering, Indre Agder Transport, Montér Evje, Festival Fyrverkeri, Europris Evje, Spisekroken, SørMek, Kiwi Evje, Sparebanken Sør, Evje og Hornnes Sparebank, IDG Tools, VA teknikk, Evje Bygg, Bjarte Frøysnes, Mineralparken, Byglandsfjord Sag, Smultringkongen, Mølla bruktbutikk Grim, naboer, venner og alle andre som heier på Julekrysset og bidrar med gode ord og positiv energi.

Vi GLEDER oss og ønsker de juleglade menneskene lykke til med årets åpning!

Del "Luftslottet tar av! Kjell Rune får oppfylt sine villeste drømmer"