Må utsette surfebølgen i Syrtveitsfossen til 2021

På grunn av mye snø, grunnvann og magasiner i fjellene i år, er det ikke mulig å få redusert vannstanden i Syrtvetsfossen i en nødvendig byggeperiode. Byggingen av den planlagte surfebølgen må derfor utsettes til 2021.

Glenn under Vannvittig Moro i 2012. Foto: Geir Daasvatn

Prosjektleder Glenn Qvam Håkonsen i Otra IL skriver i en pressemelding:

– Prosjektet med å bygge surfebølge i Syrtveitsfossen har blitt grundig planlagt og vi har hatt ett stort ønske om å realisere prosjektet sommeren 2020. Men det er dessverre enkelte ting man ikke rår over, og været er en av dem. I møte med Otteraaens Brugseierforening denne uka fikk vi dessverre beskjeden vi fryktet. Med rekordmye snø, grunnvann og magasiner i fjellene denne vinteren, vil det være umulig å få til en periode med lavere vannføring som er nødvendig for å kunne bygge surfebølgen denne sommeren. Vi ser oss derfor nødt til å utsette byggingen av surfebølgen og har som mål at den står klar til sommersesongen 2021.

 

– Vi vil benytte anledningen til å takke Otteraaens Brugseierforening for flott samarbeid til nå i prosessen. Sweco bistår oss med prosjekteringen, TrollAktiv bistår med uvurderlig kunnskap og vi opplever en enorm støtte og positivitet for prosjektet både hos Evje og Hornnes kommune, Bygland kommune, Setesdal regionråd, Gjensidigestiftelsen, Evje og Hornnes Sparebank og mange andre. Gjett om vi gleder oss til å invitere alle til å komme til Setesdal å surfe på den grønne bølgen i 2021!

 
Del "Må utsette surfebølgen i Syrtveitsfossen til 2021"