Otra IL fotball sitt Jenter-14 lag under åpningsseremonien på Dana Cup 23. juli 2018. Foto: Privat

Med hjerte for heimbygda – Tanker etter fotballtur til Danmark

Otra IL fotball har foregående uke vært avgårde på Dana Cup med sitt Jenter-14 lag. En engasjert og allsidig gjeng foreldre har vært samlet på hotell i Hjallerup. Ingen av dem er spesielt vanskelige å få i tale. De har meninger om det meste. Felles for dem alle er at de har et stort hjertet for bygda og idrettslaget. De ser lyst på fremtiden, og gleder seg til å være med på utviklingen.

Vi har blant annet tatt en prat med den engasjerte oppmannen og organisatoren i J-14 laget, Egil Kvitne. Han er informasjonssentralen og administratoren i jentelaget. Altså det vi i gode, gamle dager kalte en «oppmann».

Egil Kvitne ble tildelt Otra IL sin Ærespris på årmøtet i idrettslaget 23. april 2015. Foto: Geir Daasvatn

Brannsjef og oppmann

– Jeg er veldig glad for at vi har Egil, sier co-trener for jentene Leif Jørgen Versland. Han setter opp kjørelister, organiserer cup og reiser, holder kommunikasjonen og informasjonen med foreldregruppa. Både jeg og min medtrener Tore Tveit har noen problemer med alt fra tall og høyre/venstre blant annet, så vi trenger en kvalifisert oppmann!

– Egil har vært engasjert i laget lenge, og er en ivrig supporter. Han kjenner jentene veldig godt gjennom sitt engasjement i fotballen og håndballen, skyter Tore inn. Han ordner alltid opp når vi er avgårde. Henter vann, kjøper mat og passer på at alle har det greit rett og slett.

Egil Kvitne fikk en tøff uke før han kunne dra med Otra på Dana Cup. Han ble kjent over det ganske land for sin innsats og ledelse under branninfernoet som herjet i Setesdal. Vi måtte innlede med en kjapp snakk om det.  Den medievante varabrannsjefen i Setesdal Brannvesen er tydelig komfortabel med intervju-settingen på utekafé i Hjallerup. Han slår av en uformell prat med NRK Sørlandet, før han haster til vår avtale.

– Vi hadde ikke kontroll, men jeg var aldri bekymret. Det var en utrolig ressurskrevende jobb i vanskelig og tørt terreng. Vi hadde god hjelp fra helikoptere, flere avdelinger i brannvesenet, sivilforsvaret, Heimevernet og frivillige. Laginnsatsen utgjorde forskjellen.

Egil kan ikke få rost den felles innsatsen alle gjorde nok:

Jeg er så imponert over lokale og tilreisende frivillige gutter og jenter! Sivilforsvaret deltok også med folk fra hele landet i slokkingen. Samhandlingen fungerte godt på brannstedet, men også med lokale og nasjonale myndigheter så vi er stolte av jobben.

Egil har tatt på seg store oppgaver også i Otra IL. Han har fra våren 2018 overtatt som leder av håndballgruppa etter Debbie Abusland, og er også styreleder i det Otra-eide Otra Tur- og Løypeservice.

– Håndballen er en veldrevet gruppe med god struktur og gode folk i styre og stell. Så jeg ser lyst på dette, avslutter Egil vår lille sommerprat i Hjallerup.

– Vi takker Egil for jobben med Dana Cup, og ønsker ham en god og velfortjent ferie, skyter Leif Jørgen inn fra sidelinjen. Takk også til fotballgruppa for økonomisk støtte til turen, og til Aases Verden og Europris Evje for dugnadsoppdrag som bidrog til at turen ble veldig rimelig for jentene i rene penger.

Uten engasjerte foreldre nytter det ikke

Det er ingen tvil om at fotballtrener Leif Jørgen Versland, som mange nok kjenner minst like godt som butikksjef på Europris Evje og leder for OpplevEvje-prosjektet, er fornøyd med ferieturen til Danmark:

– Vi må selvfølgelig takke foreldrekontaktene Linda Berg og Janne Nomeland. Siden trenerapparatet kun består av menn, er vi avhengige av engasjerte foreldre. Vi er heldige og har flere som alltid stiller opp eller er med på turer og kamper. Linda og Janne er jo de som har hatt den daglige rutinen med jentene her nede i Danmark. De har gjort en strålende jobb! Det er mye ansvar å skulle passe på en så stor gruppe; med mat, søvn, samtale, reise, sikkerhet, trygghet, trivsel osv. under et så stort arrangement.

Vi er veldig takknemlige for innsatsen og håper dere også koste dere. Tusen takk!

Saken fortsetter under bildet

Otra-jentene på åpningsdagen for Dana Cup 23. juli 2018. Foto: Privat

Tusen takk også til alle dere jentene på laget. Det er en glede å trene dere, og moro å være på tur sammen med dere. Dere står sammen og passer på hverandre under turneringen. Følger alle regler og holder alle avtaler, og oppfører dere eksemplarisk ! Håper dere koste dere.

En spesiell takk også til dere engasjerte foreldre, søsken og besteforeldre. Våre jenter er heldige! Vi er alltid mange på tur, enten det er bortekamp i Søgne eller turnering i Danmark. Noen tar dagsturer til Danmark for en kamp og noen timer.. herlig! Dette bidrar til trivsel hos både jentene og oss trenere. Det sosiale rundt disse turene er helt unikt, og utrolig trivelig takket være deres engasjement.

Egil Bjorå – sykkelsjefen

Egil Bjorå er med og gjør en innsats der det trengs! Her på dugnad under bygging av den nye kunstgressbanen ved Evje stadion i 2011. Foto: Geir Daasvatn

Vi har tatt en ekstra prat med en av foreldrene som alltid er sammen med familien på tur, nemlig formannen i sykkelgruppa i Otra IL, Egil Bjorå. Mannen er såpass glad i sykkelen at han har den med på ferie, selv etter den sørget for å få ham sykemeldt og sengeliggende etter en uheldig tur for ikke så lenge siden.

Egil er jo også innehaveren av YX Evje og en solid støttespiller i Otra IL. Han sponser ski, sykkel, fotball og Otravasken for å nevne noe. Han har tatt en aktiv rolle med sponsorarbeidet rundt fotballen.

– Otra IL er avgjørende for at Evje og Hornnes skal være en god plass å bo, med tilbud til både unge og gamle. Så det er hyggelig å kunne bidra. Nå har vi også takket være næringslivet sikret fotballen en forutsigbar inntekt med de nye sponsoravtalene. Dette vil gi rom for utvikling videre.

Egil er begeistret når han snakker om det nye klubbhuset som skal påbegynnes ved Evje stadion til høsten.

– Dette blir en sosial møteplass tilrettelagt for aktivitet både dag og kveld. Jeg tror klubbhuset vi gi klubben et skikkelig løft. Vi får en plass å treffes for alle!

Vi avslutter derfor Dana Cup-turen med kloke ord fra Egil:

Otra IL = en sosial møteplass for alle!

Del "Med hjerte for heimbygda – Tanker etter fotballtur til Danmark"