Med Inger Lise Stulien på Sæbyggjenuten for innspilling av musikkvideo!

Vi var så heldige at vi ble invitert med på tur til Sæbyggjenuten sammen med Inger Lise Stulien og gitaristen Knut Kjetil Møen for innspilling av musikkvideo på Agders høyeste punkt (1507 moh.). Sæbyggjenuten ligger i Bykle, i Setesdal austhei, helt på grensen til Telemark. Turen var i utgangspunktet for at NRK skulle lage reportasje om den nye countyplaten til Inger Lise som slippes 15. mai.
Inger Lise og Knut Kjetil har nok aldri spilt musikk i mer majestetiske omgivelser. Foto: Jon Atle Helle

Vi fikk en forespørsel om vi ville være med, og jeg svarte jo ja før jeg i det hele tatt visste hva jeg hadde sagt ja til. Sjokket var derfor stort etter å ha googlet meg frem til hvor jeg egentlig skulle. Heldigvis hadde Inger Lise gjort gode forberedelser, og for en magisk dag det ble! Jeg hadde pakket med meg dronen, og plutselig var jeg en del av innspillingen av musikkvideoen hennes. Om noe kan brukes gjenstår jo å se, men for en drøm bare å få lov å være med.

Inger Lise var i Nashville i fjor høst sammen med Knut Kjetil og spilte inn platen. Denne reisen til Bykle var egentlig for å gjøre ting på en helt annerledes måte. Det er spesielle tider med korona-epidemi og avlysninger av alle konserter og kulturarrangement. Så det å ha fokus på det nære og trygge føltes veldig riktig for Inger Lise. Vi kommer tilbake til litt mer rundt plata og musikken senere.

Må tenke positivt – og alternativt!

– I disse koronatidene er alt blitt annerledes. Releasekonserten og alle andre konsertene mine er avlyst, og da måtte jeg jo tenke alternativt. Jeg hadde singelslipp i sauefjøset hjemme på Syrtveit, og det så ut til å fenge. Plutselig fikk jeg en idé om å ha plateslipp på Sæbyggjenuten, forteller Inger Lise.

Hun jobbet litt med idéen, og startet prosessen med å få realisert det litt ville påfunnet.

– Det var en hel jobb å få dette til. Det er mange lover og regler å ta hensyn til, siden det er et vernet området og villrein i fjellet. Jeg har hatt gode hjelpere, og snakket med bare positive mennesker som støttet opp under idéen. Det gjorde at vi kunne gjennomføre dette på riktig måte og selvsagt på lovlig vis.

Turen gjorde inntrykk på alle som var med. Det var en helt spesiell opplevelse. Når vi spør Inger Lise om hun var fornøyd med timingen, så blir hun veldig engasjert.

På den aller fineste dagen kom Inger Lise til topps på Sæbyggjenuten! Foto: Jon Atle Helle

– Vi traff på den absolutt fineste solskinnsdagen, i den fineste årstiden jeg vet. Det var rett og slett helt magisk og en naturopplevelse av de sjeldne. Kontrasten er stor fra den pulserende musikkbyen, Nashville, der jeg spilte inn musikken, til den stillheten i den vakre fjellheimen der musikken blir sluppet. Å lage musikkvideo på Agder sitt tak var som å være inne i et eventyr. Landskapet var fantastisk, og det var en uendelig utsikt. Dette var et minne for livet.

Jon Atle Helle og Geir Breive

Hun retter uendelig stor takk til Jon Atle Helle, som de aller fleste i Setesdal kjenner godt som Yamaha-forhandleren på Rysstad. Jon Atle kjørte opp scootere og sørget for at vi alle hadde riktig utstyr. Han jobbet også i kulissene sammen med Geir Breive, som har scootertransport i Bykle.

– Uten deres hjelp hadde dette blitt vanskelig å få til, så jeg er så glad for alt de har gjort og tiden de brukte på dette og sørget for trygg transport. Jeg vil selvfølgelig også rette en stor takk til OpplevEvje, Knut Kjetil og ikke minst Kai Stokkeland i NRK Sørlandet som heiv seg med på denne turen.

 Inger Lise Stulien er godt kjent for mange. Hun har gitt ut seks soloalbum på nynorsk og dialekt, og bestemte seg denne gangen for å gjøre en ny vri. Alle tekstene er nå skrevet på engelsk. Noen er selvkomponert av Inger Lise, mens Knut Kjetil også har laget noen av melodiene. Et par av melodiene er laget av noen gode musikkkollegaer og låtskrivere hun kjenner.

– Jeg har jo vokst opp med å synge country på engelsk, så dette var ikke ukjent for meg. Så er det mange som har ventet på at jeg skulle returnere til den sjangeren, og mener at det er der jeg egentlig hører hjemme. Nå var tiden inne og jeg var klar, forteller hun med verdens bredeste smil.

Litt om musikken (singler) fra det kommende albumet «Nashville». Du kan høre sangene alt nå på Spotify

Foto: Jon Atle Helle

«If I Could Reach You» er den første sangen på dette albumet som ble spilt inn i studio i nettopp Nashville.

– I tillegg til eget levd liv møter jeg stadig mennesker som forteller om livene sine, og mange gjør et sterkt inntrykk på meg. Flere av disse historiene blander jeg inn i tekstene jeg skriver. Det er inspirerende å treffe folk som tør å gi av seg selv, og dele både de gode og vonde erfaringene sine. Det er lærerikt, og gir en dypere forståelse av mennesket, og en anelse om hvor stor kjærligheten kan være, forteller Inger Lise.

– Jeg skrev «If I Could Reach You» med utgangspunkt i savnet og lengselen av kjærlighet som har vært, men som er forbi. Minner som presser på, ønsket om å få oppleve de gode og bekymringsfrie øyeblikkene på nytt bare for en liten stund.

Du kan høre sangen her: https://orcd.co/couldreachyou

«You & Me» er en nydelig og behagelig countrylåt som er lagd i countryens hjerte, Nashville. Det var også her hun for første gang traff Dennis, som hun i forkant hadde oppdaget på YouTube her hjemme i Norge. Hun visste fort at dette var en stemme hun ville synge sammen med.

– Dennis har en sterk historie bak seg. Han har levd et dramatisk liv; han har vært alkoholiker i mange år, og sittet i fengsel flere ganger. Men for tre år siden skjedde det et vendepunkt i livet hans, og alt snudde og ble bedre, forklarer Inger Lise.

Du kan høre den flotte duetten her : https://orcd.co/youme

«Victoria» er den første singelen, og er oppkalt etter vesle Victoria som døde altfor tidlig. Hun ble bare 14 måneder gammel, og den 13. januar hadde hun fylt 18 år om hun hadde levd.

– Victoria hører til i nær familie, og vi vil aldri glemme denne nydelige jenta som vi mistet så brått. Dette er en minnesang til henne, og andre barn som har gått bort så altfor tidlig. For det er ikke naturlig at foreldre skal overleve barna sine, forteller hun.

Om sangen forteller Victorias mamma at hun blir både rørt, glad og takknemlig for å høre den.

– Denne sangen berører meg dypt. Den fanger så godt opp savnet og lengselen, og hvordan sorgen over å miste et kjært barn aldri går over, sier hun.

Hør sangen her: https://orcd.co/ils_victoria

Takk for turen!

Vi er uendelig glade for muligheten til å være med på denne flotte reisen, og gleder oss veldig til å høre hele albumet når det slippes i midten av mai. Da vil vi selvsagt prøve å få til en ny prat med de glade musikerne.

Leif Jørgen, Inger Lise og Knut Kjetil hadde en fantastisk dag på Sæbyggjenuten! Foto: Jon Atle Helle
Del "Med Inger Lise Stulien på Sæbyggjenuten for innspilling av musikkvideo!"