NM i temposykling i Evje & Hornnes og Bygland i juni 2020!

Det jobbes mot en ny sykkelfest på Evje til sommeren. Det var under et møte med Evje Handel & Serviceforening (EHS) denne uken at planene ble presentert.

Norges Cykleforbund kunne tidligere i år bekrefte at NM 2020 blir arrangert av Kristiansands CK (KCK). Sykkelgruppa i Otra IL skal være medarrangør for rittene på Evje. Jan Fredrik Stiansen, daglig leder i KCK, hadde tatt turen til Evje og kunne fortelle de fremmøtte at det var naturlig å legge noe oppover i Setesdal også:

Det finnes ikke bedre måter å vise frem Sørlandet på, og dere er jo vant med sykler som suser oppover dalen. Det er gode og raske løyper, som vil kunne trekke mange deltakere.

Alle øvelsene skal etter planen arrangeres av KCK, og det jobbes med å finne passende løyper i Kristiansand og i de to nabokommunene Evje og Hornnes og Vennesla. Dette er aktive sykkelmiljøer som er vant til ritt og gjennomføring av slike store arrangement. Vi kunne allerede 3. september fortelle den glade nyheten, men nå får vi altså litt mer «kjøtt på beinet».

Gode minner og positiv innstilling

Det var enormt med folk som omkranset sentrumsgata da Tour of Norway-toget passerte Evje i juli 2019. Foto: Geir Daasvatn

Vi har i 2019 hatt flere sykkelritt i regionen. Det som blir annerledes i 2020, er at det jobbes mot at start og mål på NM skal foregå i selve Evje sentrum. Det vil gjøre at det blir en folkefest som kan vare mer enn den tiden syklistene bruker på å suse forbi.

Else Haugland, som er leder i EHS, er selvsagt positiv og vil jobbe videre med planene for sykkelfesten og felles arrangement rundt dette:

– Det er veldig tidlig i prosessen. Men dette gleder vi oss til å høre mer om etter hvert som ting konkretiseres og planlegges. Det jobbes med løypene, og det kan se ut som det blir NM lagtempo Evje – Bygland t/r tirsdag 16. juni og NM tempo Evje – Fånefjell t/r torsdag 18. juni. Om vi ikke husker helt feil, starter vel Evjedagene fredag 19. juni. Så dette kan virkelig bli en travel festuke på Evje.

– Dette er et stort arrangement med mange muligheter. Her håper jeg gode krefter kan dra sammen, for å virkelig smelle til og skape liv og røre. Jeg reflekterte over hvilke muligheter dette gir. Løypa er lang og oppover Setesdal, den viser frem mangfold og natur, og løpet gjør at de stenger veiene. Det gjør at mange vil legge et ekstra langt stopp innom Evje sentrum disse dagene, avslutter Else entusiastisk.

Vi håper Regionrådet og kommunen sammen med de næringsdrivende lager en sykkelfest uten like! Vi vil følge godt med videre, og selvsagt dele med dere hva som skjer. Vi føler oss allerede sikre på at dette blir fantastisk moro!   

Del "NM i temposykling i Evje & Hornnes og Bygland i juni 2020!"