Jon Olav Hodne i sin Opel Rakett på Rugslandsbanen 10. juni 2018. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

NMK Kvinesdal-sjåførene til topps igjen!

To-dagersløpet «Sommercrossen» ble arrangert på Rugslandsbanen i helgen. NMK Kvinesdal hadde ni sjåfører på startlisten lørdag formiddag, av disse har fire adresse i Evje og Hornnes. Søndag ettermiddag sto tre av dem i to ulike finaler.

Finalister: Jon Olav Hodne (2. plass), Markus Solberg (1. plass), Frode Kallhovd (4. plass) og Arnold Falkgjerdet (8. plass). Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Tekst/foto: Anne Beth Mål Arntzen, NMK Kvinesdal

Gira, men ikke gir!

Guttene tok heatseier etter heatseier, et par andreplasser og plasseringer nedover av ymse slag. Etter fire innledende omganger hadde Jon Olav Hodne bare to gear i Kadetten, eller ”raketten” som han så fint kaller bilen. Tredje- og femtegear er sånn sett ikke det beste utgangspunktet når målet er å stå i A-finalen. Det å finne disse to gearene var heller ingen enkel sak, skal vi tro det Hodne beskriver som å røre med ei sleiv i grøten. Det var derfor en ganske så motløs kar som gikk i ring rundt seg selv, der han sto i depot med to heatseiere, en andre plass og en tredjeplass – og bare en innledende omgang igjen.

Plutselig dukket tidligere bileier og klubbkollega Sigurd Erik Egeland opp, trolig fordi han kjente til ulydene i bilen og samtidig var litt nysgjerrig. Etter en kjapp gjennomgang av omgangen og bilens tekniske (u)stand kom det fra Egeland:

– Ja, men det er ikke noe å lure på! Vi rekker det, vi får tak i ei gearkasse og rykker ut den gamle!

Det var på daværende tidspunkt 45 minutter igjen til femte omgang skulle starte….

Det skulle ikke stå på innsatsen når det sto om A finalen for Jon Olav Hodne. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Dette kan best beskrives som ekte og real motorsport, for plutselig var «Raketten» veltet over på siden. En pickup suser forbi, bytter gear og rygger mot gjengen.

– Vareleveranse sier sjåføren med et smil, før han legger ned lemmen og gearkassa kommer til syne.

Den passer ikke helt men dette har de gjort før, for de finner en løsning og sender Hodne av gårde for å utsette heatet.

A-finalen

Til slutt får guttene byttet en splint fra gearkassa som ikke passet, og Hodne stiller til start i femte omgang – hvorpå han kjørte inn nok en andreplass. Etter innledende omganger stod altså tre av sjåførene støtt i A-finalen, den fjerde i B-finalen – med håp om opprykk til klubbkameratene. Det ble en tøff B-finale og Arnold Falkgjerdet kjørte inn som nummer tre, noe som resulterte i en 8. plass.

Til tross for snurringer, glatt banedekke og sørpeføre – så kom Kvinesdalklubben best ut av den tøffe A-finalen. Kvindølen Markus Solberg «sladda» over målstreken med honndølen Jon Olav Hodne like bak. Frode Kallhovd fikk seg en snurr og to, men klarte likevel å kjøre seg opp til en fjerdeplass.

Video: A-finalen på YouTube

Video: B-finalen på YouTube

Full fart i høgrefoten til lillesøster

Blant klubbens «førsteårs juniorsjåfører» har vi kun to jenter, og en av dem er honndølen Ingrid Hodne. Dersom lillesøster Hodne er like full av fart i høgrefoten, er det bare et tidsspørsmål før også hun står i A-finalen, dog juniorklassens. Hun kjørte sterkt hele helgen, og hadde gode taktiske valg stevnet igjennom. Men det holdt dessverre ikke til finalekjøring denne gangen; hun ble nr. 21 sammenlagt.

Ingrid Hodne i sin Opel Vectra. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

 

Del "NMK Kvinesdal-sjåførene til topps igjen!"