Elisabeth Leifsen på NMS Genbruk har et helt tilhengerlass med fine stoler hun gjerne vil selge. Foto: Geir Daasvatn

NMS Gjenbruk – sosialt treffsted og spesialtilbud under Evjedagene!

Varene hos NMS Gjenbruk på Evje er i utgangspunktet på et minimumsnivå. Under Evjedagene fredag og lørdag er prisene skrudd enda lenger ned mot null. Om du stikker innom lokalene deres på Verksmoen, får du i tillegg til varer til gi-bort-pris også en hyggelig prat og smake på verdens beste lapper.

Vi treffer Elisabeth Leifsen, én av dugnadssjelene bak NMS Gjenbruk, i lokalene ved siden av Setesdalstrykk i Kinogata. Hun vil gjerne vise oss et spesialtilbud «Genbruken» har for tiden; en hel tilhenger med stoler av ulike slag. Her kan du skaffe deg flotte eikerestoler til det gamle spisebordet du har arvet, eller kjekke furutrestoler til hytta. Alt til 50 kroner pr. stol, uansett type. Det kan ikke omtales som annet enn et røverkjøp!

– Det er ikke så lett å annonsere salg på alt det vi selger av ulike ting, for de ordinære prisene er jo allerede på et minimum, ler Elisabeth. Men jeg kan jo nevne et par supertilbud:

– bøker kr 5,- pr. stk. Vi kan ikke gå noe lavere, for da blir det bare tungvindt med vekslepenger!

– klær/sko kr 20,- pr. plagg/par under Evjedagene

– 3 krus uansett type kr 10,-

– røde, fine kjøkkenstoler, bare litt musespiste, bestem prisen selv!

Et sosialt møtested i bygda

Vi prater litt att og fram med Elisabeth om bakgrunnen for NMS Gjenbruk, og hva slags butikk det egentlig er. I lokalene er det en trivelig kaffikrok, der det alltid er folk og en god stemning. De ansattes utstråling og engasjement er helt unikt. Deres gode humør smitter over på alle som kommer innom. De er glade i butikken, og gleder seg stort over å kunne være til hjelp for andre.

– Ja, mange kommer nok like gjerne innom hos oss for en god prat med gamle kjenninger, eller bare for å få litt selskap. Slik sett er vi like mye et sosialt treffsted som en butikk, forklarer hun.

Det med det sosiale er ekstra i fokus under Evjedagene. Fredag serveres det lapper og kaffi. Lappene er ikke hvem som helst; det er snakk om noen av de beste som er å oppdrive, laget etter Ragnhild Risdal sin berømte spesialoppskrift. Smaken kan ikke beskrives, du må ned på «Gjenbruken» selv for å teste.

– Vi håper mange vil stikke innom oss under Evjedagene, oppfordrer Elisabeth. Kom innom for en hyggelig prat! Kanskje finner du noe du har lyst til å handle for en billig penge. Men det er uansett gratis å kikke på alt det spennende vi har i hyllene. Velkommen til oss!

Les masse mer om NMS Gjenbruk i vår butikkpresentasjon

Vareutvalget i butikken er stort. Her er det noe for enhver smak! Foto: Geir Daasvatn
Del "NMS Gjenbruk – sosialt treffsted og spesialtilbud under Evjedagene!"