Norli Evje: Glade jenter som har «alt»!

Vi har vært på besøk hos de blide damene på Norli Evje midt i sentrum. Vi skal innrømme at det var litt for å høre hva de planlegger til Evjedagene. For vi har hørt rykter om at det vil skje noe helt spesielt lørdag 20. juni. Vi kan ikke fortelle så mye om det nå, men kommer tilbake med masse mer om ikke så lenge.

De aller fleste av oss kjenner Sigrunn Håland og Solveig Eiken etter et langt liv på Norli. De fleste er også godt kjent med at de har en enorm kompetanse på bøker, kontorrekvisita og alt som har med skole og skolestart å gjøre. Når vi er innom og går litt grundig gjennom butikken og sortimentet, blir den forhenværende butikksjefen Leif Jørgen mektig imponert over alt de har klart å få inn i butikken som ikke er lesestoff.

Bugner av leker

Det er et imponerende sortiment innen leker som også har sneket seg inn hos de blide damene på Norli. Det er hylle på hylle med alt fra lego til flotte bursdagsgaver eller leker til både små og litt større barn. Det er nesten som en liten lekebutikk alt det som har fått plass innerst i hjørnet i butikken. Er du på jakt etter noe til barna, kan vi virkelig anbefale en tur innom bokhandelen vår. Spill, puslespill, sekker, kopper, klister, matbokser, drikkeflasker og alt som ungene synes er gøy; du finner det her.

De har spenner og strikk, tre felt med topp model ting til jentene, det er blader, bamser og masse nips og moro som både barn og unge kan bruke tiden på. De har også felt med gutteleker, biler, traktorer og mye mer.

Så er det ikke bare leker heller de har fått lurt inn blant bøkene. Vi finner bilderammer, lydbøker, lommebøker, vesker, kofferter, kalendere, pokemonkort, gaveposer, briller og en hel masse som overrasker oss. Det er en bredde som gjør at bokhandelen fremstår som en aldri så liten skattekiste. Her må det være ypperlig å handle for alle generasjoner. Nede i kjelleren finner du alt du trenger innen kontor og nips til hus og hjem som man ikke finner alle plasser. Nå som sommeren står for tur, kan det også være kjekt å merke seg at de har mye kart for salg. Alt fra lokale kart til kart over både landet og Norden. Skulle du mangle koffert til reisen; ja det får du selvsagt også.

Solveig (t.v.) og Sigrunn i den velfylte lekeavdelingen. Foto: Geir Daasvatn

Turistinformasjon «light»

Damene er rause og forteller om hvordan de veileder turister, gjester og kunder rundt forbi i bygda. For som de sier har de mye, men dessverre ikke alt.

– Vi er gode til å selge bygda og er ikke flaue for å skryte av alt det alle andre kan tilby. Vi må tenke bygda under ett. Da får kundene den beste opplevelsen av Evje, smiler Sigrunn.

Det er en fantastisk stemning i butikken, og en service og fagkompetanse som må være i ypperste verdensklasse. Jentene kan også fortelle at de ble kåret til årets butikk i kjeden for noen år tilbake. Det er innom både lokale folk, vestlendinger og besøkende fra alle kanter den timen vi er innom. Smilet, latteren og spøkene sitter løst. Det er tydelig at damene kjenner hverandre veldig godt, og koser seg på jobb.

– Jeg har vært her i 24 år og Solveig i 15 år, så vi kjenner hverandre godt og utfyller hverandre på en veldig fin måte, forteller Sigrunn. Så tør vi påstå at vi kjenner butikken ganske godt, ler damene samstemte.

Egen krok for lokalhistorie

Vår tid på Norli Evje går mot slutten. Men Geir har funnet et hjørne med bøker om lokalhistorie og kjente personligheter fra regionen. Han finner noe han faktisk ikke har lest, så vårt lille besøk ender med en aldri så liten handel også.

Når vi oppsummerer på utsiden på veien videre, konkludere vi ganske samstemte: Hva er det jentene på Norli ikke har?

Vi kommer snart tilbake med enda flere gladsaker fra den spennende butikken. Så følg med!

Norli Evje på Facebook

Del "Norli Evje: Glade jenter som har «alt»!"