Nydelig 2019-kalender fra Evje Kameraklubb

Evje Kameraklubb har nå lagt sin 2019-kalender ut for salg. Kalenderen har bilder fra Bygland og Evje og Hornnes.  Det er et praktverk Kameraklubben har fått til, som presenterer naturen i de to kommunene på en virkelig fin måte.

Kalenderen har som siktemål å vise mangfoldet i natur-, fugle- og dyrelivet i fotografenes hjemkommuner. Den er bygget opp med ett hovedbilde og tre mindre bilder for hver måned. Bakerst er både Bygland og Evje og Hornnes kommune, og Evje Kameraklubb, kort presentert. Fremsiden er prydet av en mektig Skogens konge, foreviget av Olaug Bratteli. Alt i alt er det 55 bilder i kalenderen.

Alle fotografene som er representert med bilder kaller seg «hobbyfotografer». Men mange av bildene er av ypperste kvalitet, både fototeknisk og kunstnerisk. Kvaliteten ligger etter det vi kan skjønne ikke noe spesielt tilbake for det profesjonelle fotografer har utført av bilder fra Evje og Hornnes og Bygland.  Naturen i hjemkommunene våre blir kort og godt vist fram på en utrolig fin måte. Noen av bildene er storslåtte panoramabilder, mens andre er vakre små detaljer.

Forklarende tekst

Et stort pluss med kalenderen er at hvert bilde har en ledsagende kort tekst med angivelse av stedet og hvem som er fotografen. Det setter en ekstra spiss på bildene å vite hvor bildet er tatt, og hvem som er mesteren bak det. Spesielt for dem som ikke er lokalkjente er opplysningen om hvilket sted bildet er tatt grei å få sammen med bildet.

Fotografene

Fotografene er Jorunn Tove Høiland (Evje), Kathe Merete Kjetså (Evje/Hornnes), Olaug Bratteli (Hornnes), Ellen Karin Rosseland (Evje), Øyvind Eftevand (Moisund), Vegard Moi (Evje), Frank Egil Reise (Bygland), Emma Carola Hills (Byglandsfjord), Ida Rosseland (Evje), Elisabeth Tellefsen (Evje) og Trond Risdal (Byglandsfjord).

Artikkelen fortsetter under bildet

Sommeravslutning for Evje Kameraklubb. Med (fra venstre) Elisabeth Tellefsen, Trond Risdal, Jorunn Tove Høiland, Øyvind Eftevand, Olaug Bratteli, Ellen Karin Rosseland, Sigbjørn Sandnes, Kathe Merete Kjetså og Vegard Moi. Foto: Frank Egil Reise

Kalenderen koster 150 kroner, og er i skrivende stund å få kjøpt hos Norli Evje, Joker Dåsnes, TrollAktiv, Neset Camping, Spisekroken EvjeGlashytta på Bygland, Coop Marked Byglandsfjord, Joker Bygland, Coop Marked Ose, Hannåsvollen GårdEuropris Evje og Dølen Hotel.

Kalenderen er trykket på glanset papir hos Setesdalstrykk på Evje. Opplaget er 400 stk. Evje og Hornnes Sparebank har støttet utgivelsen økonomisk.

– Vi har som mål å ha det gøy med hobbyen vår og utvikle oss. I tillegg ønsker vi å bidra til å være gode ambassadører for Setesdal og våre nærområder, sier medlemmene i Kameraklubben.

Hvis du går og får kjøpt deg en kalender før den blir utsolgt, får du ikke bare en nyttig oversikt over årets måneder, uker og dager. Du får 12 vakre kunstverk, ett for hver måned, som vil pynte opp i hjemmet ditt gjennom hele året.

Facebooksiden til Evje Kameraklubb

 

 

 

Del "Nydelig 2019-kalender fra Evje Kameraklubb"