Opptil 300 mennesker i et veikryss på Evje midt i uka!

Sommersesongen er i gang på Evje. Det meldes om stor aktivitet på butikker, campingplasser og attraksjoner i bygda. Like sikkert som det blir sommerferie hvert år, har utestedet Aases Verden klart å skape noe helt unikt på Evje. For 6. året på rad arrangeres Sommer på Aases hver eneste onsdag fra 27. juni – 8. august fra klokken 17.00 til 01.00.

Vi har vært på besøk for å snakke med innehaver Jan Erik Aadal og den populære trubaduren Johnny Sandåker om hva som gjør denne dagen så spesiell. Ingen av de to er veldig vanskelige å få i tale når vi spør om hvorfor Sommer på Aases er så populært.

– Det er noe helt spesielt med Evje. Menneskene er genuint trivelige og åpne mennesker som gjør at man alltid føler seg utrolig godt tatt i mot, sier Johnny. Jan Erik og Aase er utrolig profesjonelle i det de driver med, så her er det alltid trivelig å være. Jeg vet ikke om mange andre steder det er mulig å dra 300 mennesker ut i et veikryss hver onsdag. Det er skapt noe helt spesielt på Evje, som det er veldig gøy å få lov å være en del av. Så skinner faktisk også sola hver eneste gang jeg er her og spiller!  

Det skal sies at Johnny Sandåker er en populær trubadur som har hatt flere store spillejobber i hele Norden. Det at han kommer igjen og igjen til Evje sier ikke lite om magien som skapes.

Artikkelen fortsetter under bildet

Jan Erik og Johnny kan nesten ikke vente til Sommer på Aases kjøres i gang om mindre enn to dager! Foto: Geir Daasvatn

Folk er ute for å ha det gøy og sosialt sammen

– Det er noe for seg selv med å få folk ut tidlig for sosialt samvær, kos og musikk i sommersolen. Personlig liker jeg denne formen for underholdning. Det er noe spesielt med stemningen når folk møtes på Aases tidlig på kvelden, og ikke kommer ravende rett fra vorspiel, sier Johnny med et usedvanlig stort glimt i øyet.

Jan Erik skyter inn at den ene onsdagen i 2017 måtte de faktisk stenge før klokken var passert 19:30.

– Jeg liker ikke å stenge ute folk, men kapasiteten var sprengt og vi kunne ikke slippe inn flere. Det var rett og slett helt fullt! Det er et luksusproblem, men folk har forståelse for at det er viktig for oss å følge de regler og forskrifter som foreligger. Det skal være skikkelige forhold hos oss.

Skryter av publikum

Han er rask med å skryte av publikummet på Evje som er med å skape denne folkefesten.

– Det er aldri noe tull og leven på Sommer på Aases. Folk er i godt humør, og er virkelig kun ute for å kose seg og treffe kjente. Sommeren er jo en tid der mange kommer hjem, og du kan treffe mennesker du ikke treffer så ofte ellers på året. Stemningen er helt unik, og det blir ofte allsang som kan høres over hele bygda.

Kimmis ordner grillmat av ypperste klasse

Det er ikke bare livemusikk og god stemning på Aases Verden på onsdagene. Du kan også få servert mat av høy kvalitet. «Kimmis», eller Kim Andre Flaten som de lokale kjenner han som, er et fast innslag på Sommer på Aases. Han har faktisk ansatt medarbeidere som holder hjulene i gang på hans faste plass i Kristiansand, slik at han selv kan komme opp til Evje for å lage mat og oppleve stemningen på Evje.

– Her får du fantastisk god mat for en billig penge! kommer det fra gutta rundt bordet.

Vi kommer tilbake med mer fra Sommer på Aases i løpet av sommeren. Forhåpentligvis med noen bilder og kanskje en aldri så liten videosnutt fra en av onsdagene.

Les mer om Aases Verden

Del "Opptil 300 mennesker i et veikryss på Evje midt i uka!"