Otra IL Jenter-14 fotball Evjehallen 16. februar 2018. Foto: Geir Daasvatn

Otra J-14: Langreist bortekamp ble festfotball!

Det var tidlig avreise for å rekke helt til Gjerstad til kampstart for Otra sitt J-14 lag i fotball torsdag kveld. Det ble en reise som skulle vise seg å være verdt turen. 12-0, eller muligens 13-0, stod det til slutt i protokollen!

Engesland-Expressen!

Malin Torkildsen løp fra alt og alle og skorte 8 mål! Arkivfoto: Privat

Jentene tok tidlig kontroll på kampen og 1-0 satt etter få minutter. Målet ble scoret av Engesland-Expressen Malin Torkildsen etter hjørnespark. Det skulle ikke stoppe her, og Malin gikk ikke av banen før hun hadde satt 8 (!!!) baller i nettet bak den fortvilede Gjerstad-målvakten. Flere av målene kom etter gode gjennomspill fra midtbanen. Malin brukte styrken og rykket sitt for å komme fra forsvaret, og var usedvanlig kald i avslutningsøyeblikket alene med målvakten.

Litt hell hører med

Lagets co-trener Leif Jørgen Versland var i den syvende himmel etter kampen:

– I dag har vi mer «stang-inn» enn vanlig. Vi er effektive og gjør mål på hjørnespark og skudd fra utenfor 16-meteren. Det er ekstra gledelig siden vi har hatt fokus på dette på treningene i det siste, forteller Versland nærmest i ekstase.

Otra-jentene på åpningsdagen for Dana Cup 23. juli 2018. Foto: Privat

Fotball er som kjent et lagspill, selv om det er vanskelig å komme unna prestasjonene til Engesland-Expressen Malin (8) og Sara «Hulken» Ramsgaard Kelly (4). Notatene til co-trener Versland stoppet på 12 mål, men i den offisielle statistikken står Otra oppført med 13-0. Hvem som har rett skal vi ikke bruke for mye energi på. Uansett ble det et rekordresultat for et hardtarbeidende Otra-lag, som viste stor moral gjennom hele kampen.

– Det er en imponerende sesong jentene har gjennomført. Statistikken forteller oss at laget har blitt veldig solid. På 6 kamper i høst har de utrolige 30 – 5 i målforskjell! Vi har to gode målvakter som spiller stort sett en omgang hver. Forsvaret er kontante og utrolig vanskelige å komme forbi, og begynner å bli samspilte og gode på førsteforsvar og sikre og hjelpe hverandre. Midtbanen er hardtarbeidende og har en utrolig løpsstyrke, som også har fått en ny dimensjon med godt pasningsspill og samspill. Angrepet er også fryktinngytende, det er en fart og en kraft fremover i banen som gjør at alle lag som står litt høyt får store problemer når de møter oss, forteller en lettere sjokkert hovedtrener Tore Tveit etter superresultatet i Gjerstad.

Neste kamp er hjemme mot Rygene 11. oktober klokken 18.00. Dette er siste hjemmekampen denne sesongen. Vi anbefaler alle og ta en tur for å se underholdene fotball og forhåpentligvis 3 nye poeng til de flinke Otra-jentene.

Del "Otra J-14: Langreist bortekamp ble festfotball!"