Otra Jenter-13 LKB-cup Danmark 25. mai 2018. Foto: Geir Daasvatn

Otra J-14: Trolig seriemestere etter vanvittig drama mot Birkenes

Otra sitt Jenter-14 lag i fotball spilte 2-2 mot Birkenes på Birkeland torsdag kveld. Det var et høydramatisk oppgjør, som trolig sikret jentene seriemesterskapet i 2. divisjon i 2018.

Tabell Jenter-14 2. divisjon høst

Co-trener Leif Jørgen prøvde å roe nervene til jentene, men skalv omtrent som et ospeløv av spenning selv. Foto: Geir Daasvatn

Det var en spent og nervøs gjeng som tok turen til Birkeland for sesongavslutning mot Birkenes. Det ble en dramatisk opplevelse for alle involverte. Jentene var veldig klare over at med seier, så ville de være seriemestere for første gang. De møtte et utrolig velspillende og bra lag, som sto uten hjemmetap så langt i sesongen.

– Det er en vanlig fotballkamp som alle andre. Ha fokus på arbeidsoppgavene, gjør som dere pleier på trening og gi alt dere har så er vi mer en gode nok til å klare dette, prøvde trenerteamet Tore Tveit, Leif Jørgen Versland og Arild Johansen å formane jentene før kampen.

Trenerteamet prøvde alt for å ta vekk noe av spenningen og presset, men det var ikke lett for det kriblet ekstra i magen hos alle sammen denne kvelden. Ekstra gøy var det at så mange foreldre og besteforeldre hadde tatt turen for å støtte jentene på bortekamp. Det er utrolig moro med slike rammer rundt kampene.

Kriget Birkenes i senk i 1. omgang

Ina spilte godt i mål i 1. omgang. Arkivfoto

Otra åpnet kampen i kjent stil. Jentene kjempet, løp og kriget Birkenes i senk i starten. De hadde flere nesten-muligheter etter gjennomspill i bakrom. Men det var jevnt, og Birkenes var frempå med farlige langskudd og spilte seg gjennom noen ganger som skapte store farligheter. Ina Berg Klepsland gjorde en solid første omgang i mål, og hadde flere gode redninger og inngripener i feltet.

Så lyktes Otra! Andrea Borå spilte gjennom til spissene Sara «Hulken» Ramsgaard og Engeslands-expressen Malin Thorkilsen. Sara kjempet med seg ballen med flere Birkenesspillere i hælene. Hun spilte fri Malin, som kontrollert sendte ballen forbi Birkenes-målvakten. Et mønsterangrep som roet nervene litt til delegasjonen som hadde tatt turen fra Evje.

Kampen var jevn, og det var et velspillende hjemmelag som slet med å komme forbi den defensive Otra-blokken. Midtbanen kriget som løver. Anna Hauan kjempet til seg ballen på midten, og spilte en strålende gjennombruddspasning til Malin. Hun var igjen like sikker som banken, og satte inn Otra sitt andre for kvelden. Det stod 2-0 til Otra da lagene gikk til pause.

Malin har med disse to målene scoret utrolige 21 mål totalt denne høstsesongen.

Nervedrama i 2. omgang

Spenningen var nesten ikke til å holde ut for Egil Kvitne og resten av den svære foreldregjengen! Arkivfoto

Andre omgang ble et langt og nervepirrende drama for alle med hjertet i Otra. Birkenes gikk ut i hundre, og angrep igjen og igjen og igjen. Jentene jobbet som gale og holdt de unna lenge. Men så sprakk det! I kaoset av nerver og følelser kan referenten bomme litt med tiden, men det var vel ikke mer enn åtte minutter igjen av kampen da Birkenes satte inn en fortjent redusering til 1-2 etter et hjørnespark. Det som var spennende ble nå nesten uutholdelig, og på grensen til for mye, for de engasjerte foreldrene og trenerene. Otra skapte også sjanser, men ikke så mange og så klare muligheter som i første delen av kampen.

Birkenes fikk blod på tann etter skoringen sin, og det ble nye bølger med angrep og løp mot Otra sitt mål. Jentene så lenge ut til å holde unna med heroisk innsats, men et par minutter før slutt kom det en suser fra utenfor 16-meteren som snek seg i mål. Det stod plutselig 2-2, og klokken tikket mot 70 minutter. Otra måtte vinne for å være sikre på førsteplassen.

Otra-jentene gav ikke opp etter kalddusjen ved 2-2, og gikk rett i strupen på Birkenes. Malin kom seg fri fra forsvaret og skar inn mot målet til Birkenes. Hun fyrte av et skudd, målvakten var på ballen men den trillet tilsynelatende over målstreken, og både trenerapparatet og flere spillere jublet for scoring…… Men dommeren dømte ikke mål! Noen sekunder etter dette ble kampen blåst av og det ebbet ut i 2-2.

Tårer ble snudd til ellevill jubel

Det ble noen tårer og frustrasjon, for flere av Otra-spillerene kunne melde at ballen tydelig var over streken og resultatet burde vært 2-3. Dommeren sto på sitt, og i kamprapporten ble det stående 2-2.

Otra har et stort og stødig apparat med foreldre, og Knut Albert Hauan bestemte seg for å få en avklaring på hva som egentlig skjedde. Han spurte Birkenes-målvakten, og en ærlig jente innrømte etter kampslutt at ballen var minst 20 cm over mållinjen.

Det var noen svært skuffet – og en del rett og slett forbannede – jenter som fikk hjemmelaget kake av Heidi Kjetså og «champis» av oppmannen Egil Kvitne. Vi kunne uansett feire en fantastisk sesong, vi var garantert dårligst 2. plassen i serien. Vi ledet fortsatt etter kampslutt, men borte i Vegårdshei var Otra avhengige av at hjemmelaget skulle ta poeng mot Søgne. Søgne hadde ikke avgitt poeng mot noen, utenom kampen på Evje. Jentene fra Evje & Hornnes & Byglandsford & Engesland var forsiktige optimister, men skuffelsen var til å ta og føle på.

Trener Tore var helt i kjelleren. Men så kom telefonen! Foto: Privat

Co-trener Arild Johansen fant nummeret til treneren for Vegårshei og sendte SMS for å prøve å få tak i resultatet til pause. Han fikk ikke svar før en skuffet og irritert gjeng satte seg i bilene og tok turen hjemover.

SÅ…. Halvveis hjem, midt oppe på heia i ingenmannsland, ringer telefonen til Tore Tveit. Vegårshei har slått Søgne! Det ene poenget Otra tok i Birkenes sikrer da trolig seriemesterskapet til Otra Jenter-14! Vegårshei kan teoretisk gå forbi Otra med seier i en hengekamp mot Rygene til uka. Men de må vinne kampen med 22 mål for at det skal skje. Det er nok ikke så sannsynlig, for på de åtte foregående kampene har de skoret 17 mål alt i alt.

Trenerteamet på det suksessrike Otra-laget har lovet OpplevEvje både bilder og en mer utfyllende oppsummering av sesongen, når alt er avgjort og dette strålende resultatet får tid til å synke litt inn.

– Vi er utrolig stolte av hva jentene har prestert, dette er så fortjent og vi er veldig glade på jentenes vegne. Det er rett og slett stor idrett, melder en rørt Tore Tveit.